Bătaie de joc pentru locuitorii comunei Vădeni! Baldovinești și Pietroiu lăsate fără apă!

Este a cincea zi în care locuitorilor celor două sate, din comuna Vădeni(Baldovinești și Pietroiu), nu le este furnizată apa de către CUP Dunărea, confrom contractului. Sătenii au ajus la disperare și cumpără apă plată pentu uz casnic.

”Cu animalele și cu gradina ne descurcăm. Majoritatea avem puțuri forate, sau fântâni, dar pentru noi, de băut, trebuie să cumpărăm apa. Nu poți să speli o rufă, să faci un duș. Au spus că ține două zile lucrarea și uitați că se face o săptămână de când nu avem apă”, ne-a declarat o localnică din satul Pietroiu.

CUP Dunărea a emis un comunicat în data de 22 iunie, după cum urmează:

Comunicat oprire apă potabilă în Cartier Chercea și Cartier Minerva-Municipiul Brăila și localitățile Baldovinești și Pietroiu

în vederea montării unui debitmetru ce va monitoriza debitul de apă potabilă furnizat în Cartierul Chercea în cadrul Stației de pompare Apollo.

Programul de lucru va fi următorul:

Miercuri 24.06.2020 -ora 22,00 – întrerupere furnizare apă potabilă

           – ora 22,00-24,00 – efectuat manevre de golire a instalației

Joi 25.06.2020 – ora 00-8,00 – efectuat lucrări de montare debitmetru și vane de separație

            – ora 8,00 – 9,00 – umplerea instalației

            – ora 9,00 – 10,00 – începerea reluării furnizării apei potabile la consumatorii afectați.

Sâmbătă, 27 iunie, am luat legătura cu primarul Comunei Vădeni, care nu a fost înștiințat, de către cei de la CUP Dunărea, cu privire la sistarea apei.

”Primăria Comunei Vădeni nu a fost informată în legătură cu această lucrare, la rețeaua de apă, care afectează și cele două sate din comuna noastră. Am luat legătura cu reprezentanții CUP Dunărea și au promis că fac tot posibilul să ca situația să revină la normal”, a declarat primarul comunei Vădeni, Coman Stanca.

Apă industrială facturată ca apă potabilă!

O altă problemă semnalată în județul Brăila este cea a apei industriale, furnizată de CUP Dunărea către gospodării, și facturată la preț de apă potabilă.

Prefectul județului Brăila a atras atenția asupra acestei probleme, susținând varianta ca cetățenii, care au un contract, cu CUP Dunărea, pe care furnizorul îl încalcă în mod constant, să-și facă dreptate în instanța de judecată. Boboc a spus că DSP a efectuat mai multe controale la calitatea apei din județ, iar procesele verbale întocmite arată că apa, furnizată de CUP Dunărea, nu este potabilă, deși este facturată la cel mai mare preț.

CUP Dunărea intenționa să dea apă ”cu porția” locuitorilor din județul Brăila!

CUP Dunărea a înaintat o adresă către ADI Dunărea prin care solicita aprobarea unui program de furnizare a apei potabile în aproape toate comunele din județul Brăila. Compania a motivat această decizie prin faptul că seceta i-a determinat pe cetățeni să utilizeze apa potabilă la udat grădinile, sau alte activități casnice, provocând astfel un debit redus pe rețelele de distribuție.

Președintele Consiliului Județean a reacționat ferm la adresa înaintată de CUP Dunărea și a impus respectarea contractului pe care Compania îi are cu fiecare utilizator în parte, fie că este din municipiu sau județ.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry