Interviu – 5 întrebări! Răspunde Ovidiu Nechita – candidat la președinția Consiliului Județean Brăila

  • Care este motivul pentru care ați părăsit echipa PNL și un partid pentru care, în ultimii patru ani, ați luptat poate cel mai mult dintre toți consilierii opoziției?

Motivul este acela că eu sunt un om al faptelor, nu al vorbelor! Îmi place să fac echipă și să am satisfacții și împliniri profesionale și nu doar să ”mă fac că fac”, așa cum procedează, din păcate, mulți din actuala conducere a PNL Brăila!

Gândirea mea este tot liberală, sunt în asentimentul adevăraților liberali și doar dintr-o conjunctură neplăcută m-am retras din partid. Asta nu înseamnă că mi-am schimbat convingerile. Pentru că nu doresc și niciodată nu o să mă supun unor convingeri opuse a ceea ce cred și vreau să fac pentru acest județ, tocmai din acest considerent am decis să spun stop!

  • Cum vede Ovidiu Nechita rolul președintelui de Consiliu Județean. Care ar fi atribuțiile și datoriile acestei funcții?

PREȘEDINTELE CONSILIULUI JUDEȚEAN TREBUIE SĂ FIE UN VIZIONAR, SĂ AIBĂ O IMAGINE DE ANSAMBLU.

Președintele Consiliului Județean Brăila trebuie să fie un om implicat, prin calitatea însăți pe care i-o conferă legea și anume cea de ordonator principal de credite! La întocmirea proiectului bugetului judeţului şi a contului de execuție bugetară trebuie să primeze calitatea și nu interesele ascunse ce devaforizează județul Brăila. Termenele de lucrări, stipulate în contracte, să fie luate în serios și să nu mai apară tertipuri de amânare, ce degradează scopul inițial al acestora. Să aleagă întotdeauna varianta corectă și nu forțată de presiunile culorii politice, oricare ar fi ea!

Să fie și să facă ce prevede legea și nu ce consideră oamenii de casă ai unor partide!

Pare o normalitate morală, dar în decursul ultimelor mandate am văzut unde putem ajunge, dacă nu respectăm întocmai legea! Educația, cultura, sănătatea, tineretul, sportul, ordinea publică, turismul, dezvoltarea rurală și cea economică să se bucure de aport economic, prin accesarea de fonduri europene demne de anul 2020! Și lista poate continua… Din păcate după fiecare campanie cetățenii rămân doar promisiunile și atât! Cu promisiuni și iluzii coafate frumos, în speranța unu viitor prosper!

  • Cum se desfășoară o campanie în pandemie și care va fi prezența la vot din acest punct de vedere?

Într-adevăr ne confruntăm cu o situație delicată generată de epidemia de COVID-19. Am încredere că absolut toți vom respecta setul de reguli impuse și măsurile venite tocmai pentru a asigura un cadru optim de desfășurare a acțiunilor electorale în aceste condiții speciale. Dacă respectăm aceste reguli destinate protejării noastre, nu ar trebui să ne fie teamă să mergem să votăm. Indiferent de opțiunea aleasă, prezența la vot este foarte importantă și încurajez pe cât posibil ca brăilenii să își exprime votul!

  • Ați avut propuneri de la partidele politice din Brăila pentru a vă alătura altei formațiuni? De ce ați ales să candidați independent?

Da, am avut propuneri de la multe partide politice însă, nu vreau să schimb direcția de drum și să mă transform în pion doar de dragul unor campanii stilizate. Vreau să ne fie bine, nouă cetățenilor, familiilor noastre și prietenilor. Vreau să prosperăm, pentru că acest județ are un mare potențial. Am pierdut multe în viață, dar niciodată nu mi-am pierdut DEMNITATEA, indiferent de prețul pe care l-am plătit.

  • ”Ovidiu Nechita va rupe din voturile liberalilor și va strânge voturile negative ale lui Cătălin Boboc” – cum comentați aceste afirmații pe care le întâlnim tot mai des în spațiul public?

Planurile mele pentru județul Brăila nu cuprind ingrediente precum ipocrizie, PREMII DATE DIN POLITEȚE ȘI MAI PUȚIN PE MERIT. Dacă nu ne oprim curând, nu facem decât să îngreunăm evoluția și să avem efecte negative din ce în ce mai mari.

PE CINE VOR ALEGE BRĂILENII ÎN 27 SEPTEMBRIE ? Pe cei care vor cu adevărat să ducă acest județ pe o cale în care să prospere mult mai rapid ca până acum! Pe cei care nu vor doar diplome și hârtii nemeritate, doar ca să avem cu ce ne lăuda…. Pe cei ce au curajul, cu orice preț să demaște jocurile de putere. Nu consider că ”rup” sau ”adun” din voturile negative ale altor candidați. Consider că cetățenii acestui judet știu ce vor și au înțeles ce vreau să fac pentru ei. Vor arăta asta prin vot, pe data de 27 Septembrie.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry