Interviu cu Directorul General al S.C. Braicar S.A. – ing. Cristian Domnițeanu

Foto: Obiectiv Vocea Brăilei

Ing. Cristian Domnițeanu are 53 de ani și a fost Seful Secției Transport Electric și Auto Vidin, din cadrul companiei de transport public de călători. A absolvit cursurile Universitatii Dunarea de Jos din Galati, Facultatea de Inginerie Mecanica și nu este membru al nici unui partid politic.

1. Ce v-a determinat să candidați la concursul pentru funcția de director al societății Braicar SA? Aveți o experință de aproape 30 de ani în transport auto – din care 24 de ani numai la SC Braicar SA, de ce ați ales acum momentul candidaturii pentru această funcție, ținând cont de faptul că în ultimii ani s-au tot organizat concursuri pentru ocuparea acestui post de conducere?

Faptul că după mai multe proceduri nu s-a reușit selectarea unui Director, m-a făcut să cred că acest post nu a fost alocat politic și s-a urmărit de fapt ca la conducerea S.C. Braicar S.A. să vină un profesionist.

2. În maxim 60 de zile va trebui să prezentați planul de management în fața Consiliului de Administrație (CA). Care este viziunea dumneavoastră pentru transportul public de călători?

Planul de Management a fost prezentat Consiliului de Administrație și a fost aprobat de acesta. Obiectivul principal al SC Braicar SA Brăila, în concordanță cu cel al Administrației Publice Locale este reprezentat de creșterea calității serviciului public de transport persoane prin confort și siguranță, tarife accesibile, personal specializat, respectarea permanentă a graficelor de circulație, protecția mediului încojurător. Viziune – Mai aproape de client!

3. Care sunt principalele 3 modificări pe care le veți aduce transportului în comun, în municipiul Brăila?

Transportul în comun în Municipiul Brăila se realizează pe baza Contractului de Servicii Publice iar modificările acestuia se pot face numai cu aprobarea C.L.M. și avizul Consiliului Concurenței.

În ce ne privește, vom acționa în vederea creșterii calității serviciilor oferite populației (respectarea numărului de autovehicule și a graficelor de circulație, extinderea sistemelor de informare a călătorilor în stații și prin Aplicația Brăila Transport Public, promovarea unor metode model e-ticheting).

4. Aș vrea să ne vorbiți puțin despre serviciile implementate în ultimii ani la Braicar. În ceea ce privește cardurile de călătorie, câte carduri au fost emise de la implementarea lor și care este rata de achiziționare a acestora?

În anul 2019 s-au cumpărat 511 carduri care au generat 9.422 călătorii. În anul 2020 s-au cumparat 158 carduri care au generat 10.048 călătorii. În anul 2021, lunile ianuarie si februarie s-au cumparat 19 carduri care au generat 1.517 călătorii.

5. Ce investiții sunt programate în perioada următoare la societatea Braicar SA?

Investițiile autorității locale în infrastructură și vehicule: B-dul Independentei, str. Grigore Alexandrescu, str. Galati.

Investiții ale S.C. Braicar S.A.: construirea unei spălătorii STEA Radu Negru, modernizare hale reparații în cadrul celor două secții Radu Negru și Vidin, iar pe parcursul anului, în funcție de bugetul pe care îl vom avea, vom implementa și alte proiecte.

6. Chiar dacă nu sunteți membru de partid, trebuie să știți că ați intrat într-un război politic, în care opoziția va monitoriza fiecare mișcare a societății pe care o conduceți. Aceste atacuri, chiar și la nivel declarativ, produc efecte asupra activității societății?

Mi-am propus ca pe tot parcursul mandatului meu, singura politică pe care S.C. Braicar S.A. o va face, va fi politica satisfacerii nevoilor cetățenilor printr-un serviciu de transport public sigur, confortabil și corect, din punct de vedere al tarifelor, atât față de cetățeni cât și autorități locale.

7. Cum vedeți transportul în comun, în municipiul Brăila, peste cinci ani?

În următorii 4 ani de mandat aș vedea întreaga rețea de tramvaie modernizată și dotată cu vehicule noi, care să reatragă populația spre utilizarea acestui mod de transport, cu o tradiție de peste 120 de ani, în Municipiul Brăila. Aș mai vedea o descongestionare a traficului auto, prin folosirea cu preponderență a transportului public local.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry