Dacă ții post în această perioadă, cartofii în crustă de muștar sunt fix ceea ce căutai pentru meniul tău.
Ingrediente:
- 6 cartofi galbeni mari;
- 80 g muștar de Dijon;
- 100 g muștar classic;
- zeama și coaja rasă de la 2 lămâi;
- 90 ml ulei de măsline;
- 4 căței de usturoi tocați;
- 1/2 lămâie tăiată felii;
- sare și piper după gust;
- pătrunjel proaspăt pentru ornat.
Cum se prepară:
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Într-un bol mare, amestecă toate ingredientele în afară de cartofi. Pe aceștia fierbe-i 10 minute în apă cu sare, taie-i cubulețe și aruncă-i în sosul aromatizat din castron. Dacă folosești cartofi noi, îi poți lăsa fără probleme întregi.
Amestecă-i bine până se acoperă cu totul de sos și pune-i într-o tavă care nu lipește și dă-i la cuptor 20 de minute. Presară pătrunjel (sau mărar, dacă preferi) proaspăt pe deasupra.
Această rețetă o găsiți și pe DC News.