Vrei o rețetă rapidă și delicioasă? Poți încerca acești cartofi gustoși la cuptor!
Ingrediente:
- 900 g cartofi albi, tăiaţi în două sau în patru;
- 3 linguri ulei de măsline;
- 1 lingură ierburi aromatice tocate (rozmarin şi cimbru);
- 1 linguriţă sare grunjoasă;
- 1 linguriţă usturoi pudră;
- 35 g parmezan ras.
Cum se prepară:
Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Combini într-un bol mic ierburile aromatice, sarea, usturoiul şi parmezanul, apoi dai deoparte amestecul. Aşezi cartofii tăiaţi într-un bol mare şi îi stropeşti cu ulei de măsline. Îi amesteci bine, ca să se acopere. Presari amestecul de condimente şi mai amesteci o dată cartofii, ca să fie complet acoperiţi. Îi aşezi într-o tavă de copt nu foarte adâncă, iar dacă ţi-au mai rămas condimente în bolul mic, le pui acum. Dai tava la cuptor 20-30 de minute, în funcţie de cât de mari sunt cartofii, până când aceştia se înmoaie. Serveşti imediat cei mai buni cartofi la cuptor, ca garniture, conform DC News.