Ce este ceaiul de trandafiri? Beneficii și utilizări

Trandafirii sunt fost folosiți în scopuri medicinale de mii de ani. Toți trandafirii sunt comestibile și pot fi folosiți în ceai, dar unele soiuri sunt dulci, în timp ce altele sunt mai amare, conform DC News. Ceaiul de trandafiri oferă numeroase beneficii pentru sănătate.

Nu conține cofeină

Multe băuturi calde populare conțin cofeină. Deși cofeina oferă multe efecte pozitive, inclusiv reducerea oboselii și creșterea vigilenței și energiei, unii oameni preferă să o evite sau nu pot tolera efectele sale secundare.

De exemplu, cofeina poate crește tensiunea arterială și poate provoca sentimente de anxietate la unii oameni. Ceaiul de trandafir este în mod natural fără cofeină și, prin urmare, ar putea fi un înlocuitor excelent pentru unele dintre cele mai comune băuturi fierbinți cu cofeină.

Hidratare și pierdere în greutate

Ceaiul de trandafiri este compus în principal din apă. Din acest motiv, consumul uneia sau mai multor căni pe zi poate contribui semnificativ la aportul total de apă.

Lipsa hidratării poate provoca oboseală, dureri de cap, probleme ale pielii, crampe musculare, tensiune arterială scăzută și ritm cardiac rapid.

În plus, apa poate ajuta la pierderea în greutate, stimulând metabolismul.

În plus, unele dovezi sugerează că consumul de apă înainte de masă poate ajuta la pierderea în greutate, făcându-vă să vă simțiți mai plini și reducând aportul de calorii.

În cele din urmă, aportul adecvat de apă poate ajuta la prevenirea pietrelor la rinichi.

Bogat în antioxidanți

Antioxidanții sunt compuși care ajută la combaterea efectelor radicalilor liberi. Acestea sunt molecule reactive care provoacă leziuni celulare și duc la stres oxidativ, care este asociat cu multe boli și îmbătrânire prematură.

Principalele surse de antioxidanți din ceaiul de trandafiri sunt polifenolii.

Se crede că dietele bogate în polifenoli reduc riscul anumitor tipuri de cancer, boli de inimă și diabet de tip 2, precum și că vă protejează creierul de boli degenerative.

Un studiu pe 12 soiuri de trandafiri a constatat că conținutul de fenol și activitatea antioxidantă a ceaiului de trandafiri sunt egale sau mai mari decât cele ale ceaiului verde.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry