Prefectul Timofei: ” În situația în care suntem solicitați să primim persoane care au fost forțate să-și părăsească domiciliul din Ucraina, suntem pregătiți să oferim ajutor!”

În urma dialogului și analizei cu factorii decizionali la nivelul județului Brăila au fost identificate spațiile pentru amplasarea eventualelor tabere pentru refugiați, dacă situația o impune.

“Instituția Prefectului Județului Brăila este în contact permanent cu instituțiile care au atribuții în domeniu și cu autoritățile publice locale.

În situația în care suntem solicitați să primim pe raza județului Brăila persoane care au fost forțate să-și părăsească domiciliul din cauza conflictului armat din Ucraina, suntem pregătiți să oferim ajutor.

Vă dați seama, aceste locații erau deja stabilite, iar acum doar au fost reconfirmate în urma unei analize efectuată de către instituțiile și autoritățile publice locale.

Asigurăm populația județului Brăila că suntem la datorie și vom gestiona cu promptitudine orice solicitare de sprijin sau alte situații ce pot apărea în acest context, conform atribuțiilor specifice zonei de competență și responsabilitate”, a declarat prefectul județului Brăila, Iulian TIMOFEI.

Echipajele ISU Brăila vor asigura suportul necesar autorităților locale implicate în gestionarea situației de criza din Ucraina!

ISU Brăila are în dotare o tabără mobilă pentru sinistrați, cu o capacitate de 201 locuri.

“La nevoie aceasta poate fi dislocată către zonele care necesită suplimentarea unor astfel de unități. ISU are în dotare o bucătărie mobilă și un grup electrogen pentru alimentarea cu energie electrică a utilităților din cadrul taberei. Tabarele sunt prevăzute cu corturi pentru cazare și săli de mese, paturi pliante, aparate mobile de aer condiționat, saci de dormit, europubele și plase pentru asigurarea/ dirijarea  circuitului persoanelor.  Potrivit misiunilor din competența IGSU, destinația acestor tabere este una temporară și vizează și cazarea persoanelor sinistrate în urma producerii unor dezastre, cum ar fi inundații, cutremur, incendii, alunecări de teren  etc.).  Asigurăm populația că pompierii salvatori sunt și rămân la datorie și vor gestiona cu promptitudine orice solicitare de sprijin, conform atribuțiilor specifice zonei de competență și responsabilitate”, a declarat purtător de cuvânt al ISU lt.col Ștefan Stoian.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry