Invatam sa gatim gustos cu Iuliana – Concurs
Colega noastra Iuliana Chitoi a organizat in grupul sau de pe Facebook, “Locul Gospodinelor”, un concurs cu cele mai inspirate deserturi. Participantii au avut la dispozitie doua zile in care au postat fiecare desertul facut de ei, reteta si pozele aferente. Castigatorii vor avea parte de o surpriza, retetele lor urmand sa fie publicate in Jurnalul de Braila, la rubrica Mozaic.
Invatam sa gatim gustos cu Maria Teohari Mihalcea – Prajitura cu foi, crema de vanilie si cacao
Ingrediente:
- 2 oua,
- 150 de grame de zahar,
- 150 ml de lapte,
- 150 ml de ulei,
- 2 lingurite amoniac stinse cu otet,
- 1 varf de sare,
- coaja de portocala sau lamaie,
- 700 de grame de faina,
Mod de preparare:
Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, amoniacul stins, uleiul, coaja de lamaie, sarea si faina. Se face un aluat, care se lasa la rece 1 ora. Din acest aluat ies 4 foi, se imparte in 4 bucati si se coc pe fundul unei tavii cate 7 minute.
Crema se face dintr un litru de lapte, 4 oua, 8 linguri de faina sau amidon, 10 linguri de zahar, 1 pachet de margarina de 250 de grame si 2 lingurite de cacao.
Se bat ouale cu zahar, faina, lapte si se pune la foc mic sa fiarba. Cand incepe sa fiarba se iau de pe foc, se ia din compozitie cam 15 linguri de crema si se amesteca cu cacao dizolvata putin in lapte.
Se lasa crema sa raceasca si se amesteca cu margarina, se bate bine cu mixerul. Se umpla foile cu crema, se decoreaza cu ciocolata topita, sau dupa preferinte. Se tine la frigider 12 ore.
Pofta buna!
Redactor: Maria Teohari Mihalcea