Învățăm să gătim gustos cu Victoria Nicoleta – “Tort cu griș cu lapte și compot de piersici”
Ingrediente:
– 150 g biscuiți
– 1 l lapte
– 10 linguri griș
– 200 g zahăr
– 1 linguriță esență de vanilie
– 200 g unt
– 1 lingură cacao
– 1 borcan de compot de piersici (900 g)
– 20 g gelatină
– Banane; Portocale
Mod de preparare:
Punem laptele pe foc, iar când e călduț adăugăm grișul și zahărul și fierbem amestecând continuu până se îngroașă.
Când e gata grișul cu lapte, aromatizăm cu esența de vanilie și îl lăsăm să se răcească. Frecăm untul cu mixerul, apoi îl amestecăm cu grișul rece, tot cu ajutorul mixerului.
Punem jumătate din grișul cu lapte într-un vas și îl amestecăm cu cacao, folosind mixerul.
Punem biscuiții, strânși unul lângă altul, într-o formă de tort,cu pereții detașabili. Peste biscuiți punem prima dată crema cu cacao, după care vom întinde și crema albă pe deasupra.
Scoatem din compotul de piersici câteva linguri de sirop, îl încălzim puțin și dizolvăm în el gelatina. Piersicile din compot le punem în blender, le zdrobim, apoi adăugăm gelatina. Turnăm acest amestec pe deasupra tortului și punem totul la frigider pentru cel puțin 3 ore. Detașăm pereții formei și ornăm cu ce fructe dorim!