Mic dejun cu ouă și bacon crocant – unul din cele mai rapide lucruri pe care le poți mânca dimineața!

Baconul crocant e foarte ușor de făcut într-o tigaie bună, fără pic de grăsime. Sigur, se poate face și la cuptor, dar nu văd de ce ne obosim să facem asta dacă nu avem nevoie de cantități mari. La tigaie e foarte ok.

Scrambled eggs, pâine cu maia făcută în casă, bacon crocant, ardei dulci și iaurt. Atât de ușor și de gustos! În loc de ardei, se pot pune ridichi, ceapă verde sau roșii. Iar în loc de telemea se poate pune parmezan sau cașcaval… orice vă place e potrivit.

Ingrediente:

  • 2 ouă;
  • puțină brânză telemea;
  • 2 felii bacon;
  • 1 ardei dulce;
  • puțin unt;
  • iaurt grecesc.

Mod de preparare mic dejun:

Într-o tigaie de bună calitate am pus 2 felii subțiri de bacon. Nu am adăugat ulei sau alte grăsimi, nu este nevoie. Le-am prăjit pe ambele părți până când s-au rumenit, apoi le-am scos din tigaie. Ele vor deveni crocante imediat ce se răcesc puțin. Nu e nevoie să le lăsați mai mult.

În aceeași tigaie, am pus puțin unt și două ouă bătute, pe care le-am amestecat puțin. Probabil că au stat în tigaie vreo 20 de secunde.

Am așezat ouăle gătite pe două felii de pâine, am pus deasupra telemea rasă și feliile de bacon și am servit totul cu ardei gras dulce și iaurt grecesc.

Ați observat probabil că nu am pus sare, pentru că deja baconul și telemeaua sunt suficient e sărate și nu e este nevoie.

Este doar o idee de mic dejun! Desigur voi puteți adăuga ce ingrediente vă plac!

POFTĂ BUNĂ!
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry