Petrecere mare la Mircea Vodă! Două zile de spectacole dedicate zilelor comunei!

Primăria și Consiliul Local al comunei Mircea Vodă organizează, în perioada 20-21 august, Zilele Comunei Mircea Vodă!

Spectacolul va începe, în cele două zile, de la ora 14.00. Pe scenă vor urca artiștii: Maria Dragomiroiu, Rodica Mitran, Florin Vasilică și Grupul Teleormanul, Adriana Ochișanu, Nicolae Datcu, Diana Bisinicu, Liviu Puștiu, Chihlimbar, Alessia, Kronos și mulți alții.

Festivitatea va fi moderată de Mihaela Coman, iar în ultima seară, participanții vor avea parte de un extraordinar joc de artificii.

Cum a luat naștere comuna Mircea Vodă?

La sfârșitul secolului al XIX-lea, pe actualul teritoriu al comunei funcționa comuna Dedulești, în plasa Ianca a județului Brăila, formată din satele Dedulești, Bagdat, Vișineni, Gherghișani și Vlădulești, cu o populație totală de 954 de locuitori. Inițial întemeiat pe la 1810 aproape de râul Buzău, satul Dedulești a fost mutat pe la 1873 în poziția actuală din cauza unor inundații. În comuna Dedulești funcționa atunci o biserică ortodoxă zidită de locuitori în 1860.

Anuarul Socec din 1925 consemnează comuna Dedulești cu 1062 de locuitori în satele Dedulești și Bagdat și în cătunul Negulești, aparținând aceleiași plăși. Începând cu 1921, locuitorii satului Nisipurile din județul Râmnicu Sărat au părăsit amplasamentul satului de pe teritoriul actualei comune Jirlău, din cauza altor inundații provocate tot de râul Buzău, și s-au stabilit pe teritoriul comunei Dedulești.

În 1931, apăruse comuna Mircea Vodă, separată de comuna Dedulești, dar în scurt timp, comunele au fost din nou unite, noul sat Mircea Vodă devenind de această dată reședința comunei. În 1950, comuna a intrat în subordinea raionului Făurei din regiunea Galați, revenind în 1968 la județul Brăila, reînființat.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry