Un ”zaga-zaga” de Măxineni! A fost aprobată cererea de finanțare pentru o zonă de agrement cu specific pescăresc!

Siretul pare să ofere posibilități nelimitate celor care își propun să investească în exploatarea lui, din punct de vedere turistic. După succesul pe care îl are complexul Zaga-Zaga, a venit vreme ca județul Brăila să deschidă noi oportunități pentru turism și pescuit sportiv.

Aflat în primul său mandat la conducerea comunei Măxineni, primarul Ionuț Postolache și-a propus să valorifice zona de turism pe malul Siretului.

În octombrie 2021, Consiliul Local Măxineni a aprobat implementarea proiectului de investiții “Înființare zonă de agrement cu specific pescăresc în comuna Măxineni”, iar apoi a fost depusă solicitarea de finanțare în cadrul POPAM 2014-2020.

”Vă anunț bucuros că azi am semnat contractul de finanțare pentru proiectul Înființare zonă de agrement cu specific pescăresc în comuna Măxineni.  Valoarea contractului de finanțare este de 875 840. 00 RON. Finanțare 100%! Sper ca acest proiect să ducă la promovarea turistica a zonei, a Mănăstirii și la dezvoltarea comunității”,

a transmis primarul comunei Măxineni, Ionuț Postolache.

Proiectul cuprinde amenajarea  unor spații de cazare cu baie proprie, corturi glamping dotate, foișoare, spații pentru grătare, ciubăr din lemn și spații de joacă pentru copii.

Consiliul Local Măxineni s-a angajat ca vreme de 5 ani, de la darea în folosință a obiectivului, să asigure cheltuielile de funcționare și mentenanță.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry