Supa de roșii nu își va pierde farmecul niciodată. Este un preparat pe care il poți găti oricând, dar mai ales în zilele de post sau atunci când simți nevoia de ceva ușor și în același timp delicios.
Ingrediente:
- ulei de măsline – 30 ml;
- roșii – 2 kg;
- ceapă – 1;
- morcovi 2-3;
- ardei capia 5;
- bucată țelină 1;
- cățel de usturoi 1;
- foi de dafin 3;
- lingură miere 1;
- crutoane cu usturoi;
- pătrunjel verde;
- sare;
- piper.
Mod de preparare:
- Se așază roșiile pe grătarul încins și se coc, întorcându-le pe toate părtile, timp de 5 minute, până se pot decoji ușor.
- Se decojesc și se îndepărtează partea lemnoasă.
- Se așază într-o oală potrivită și se acoperă cu apă, se asezonează cu sare și piper, se adaugă foile de dafin.
- În acest timp, 15-20 de minute, cât timp fierb roșiile se pregateste separat zarzavatul.
- Se curăță morcovii, ceapa, ardeii, usturoiul si se toacă mărunt.
- Se încinge uleiul într-o oală și se adaugă toate legumele deodată, călindu-se până când se înmoaie. Se toarnă 200 ml apă și se fierb mai departe, aproximativ 10 minute.
- După ce roșiile au fiert, se iau de pe foc și se pasează cu blenderul până când se obține un piure gros.
- Se adaugă o lingură de miere și se condimentează cu sare și piper după gust.
- Adaugă roșiile peste legumele călite și completează cu apă.
- Supa se fierbe până când atinge consistența dorită.
- Se servește fierbinte, cu crutoane și se presară pătrunjel verde.
POFTĂ BUNĂ!