Fabrică de conserve la Brăila! Investiția va fi realizată de agricultorii care au ales să se unească într-o cooperativă!

Vești bune din județul Brăila, unde agricultorii au căutat o soluție pentru a-și păstra afacerile și a face profit din culturile lor. Astfel a luat naștere o cooperativă formată din mai mulți fermieri, alături de afaceristul brăilean Nicu Ardeleanu.

Cooperativa își propune ca, din legumele care nu se încadrează la categoria I și care până acum erau aruncate, să se producă conserve care apoi să fie vândute în piețele din România.

”Ne dorim să trecem la următoarea etapă, pentru că este un drum lung, de a produce în Brăila, în primul rând pentru brăileni, pentru români, și apoi, de ce nu, să exportăm. Fermierii s-au gândit la acest lucru și îl avem alături de noi pe colegul nostru, Nicu Ardeleanu, care pe zona Viziru, Însurăței și Bărăganu, pe care îl invit să prezinte acest proiect pe care noi îl vom susține necondiționat”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.

În fabrica de conserve ar urma să se folosească, ca materie primă, legumele care nu întrunesc standardele pentru a fi comercializate la categoria I și care, în anii precedenți, erau aruncate de către producători, pierderea fiind una semnificativă.

”Ne-am constituit în cooperativă și avem în plan să facem o fabrică de conserve de legume, pentru că legumicultorii din zonă au și renunțat deja la a mai produce legume, din cauza faptului că nu se valorifică decât calitatea I. Cu celelalte legume nu mai au ce face pentru că nu le cumpără nimeni, ajung să bage discul în ele și termină cultura. În cazul ăsta poți să faci conserve, bulion, etc. ca să valorifici toată producția. S-au alăturat foarte mulți agricultori, sunt foarte bucuroși și foarte încrezători. Autoritățile ne-au promis că ne vor ajuta, dar și Ministerul Agriculturii”, a declarat omul de afaceri, Nicu Ardeleanu.

Președintele Consiliului Județean Brăila a atras atenția asupra faptului că investiția va fi făcută din fonduri private, ale agricultorilor interesați din județul Brăila, și va genera noi locuri de muncă.

”Este un lucru foarte bun pentru zona noastră, o fabrică care se va construi pe investiția fermierilor, cu ajutorul autorităților locale. Astfel se vor crea locuri de muncă și începem să producem în Brăila și să vindem apoi în toată țara”, a mai adăugat președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.

În ceea ce privește legumele care fac parte din categoria I, Ministrul Agriculturii a declarat că este în curs de implementare un proiect de peste 5 milioane de euro care să vină în ajutorul legumicultorilor.

”Începând cu lunile ianuarie/februarie, în Casa Unirea vom realiza un centru de colectare, pentru categoria I de legume, iar acest sprijin vine în ajutorul legumicultorilor pentru a integra în lanțurile de retail din România. Proiectul va fi realizat de Ministerul Agriculturii cu Casa Unirea și va alea o valoare de peste 5 milioane de euro”, a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry