Astaldi rămâne în România! Societatea Astaldi nu a cerut insolventa si nu se regaseste in stare de insolvență, nici in Italia, nici in Romania

Astaldi rămâne în România! Societatea Astaldi nu a cerut insolvența și nu se regăsește în stare de insolvență, nici în Italia, nici în România

 

 

Constructorul Astaldi are dificultăți în a-și recupera banii de la autoritățile turce, din cauza șocului induse monedei naționale de sancțiunile americane aplicate partenerului neloial de la Ankara. Dar angajamentele față de România se păstrează intacte.

Amânarea vânzării activelor aferente Concesiunii celui de-al treilea Pod peste Bosfor, urmare a evenimentelor politice si economico-financiare care au afectat Turcia in cursul anului 2018. a împiedicat compania să mai acceseze finanțare din partea băncilor.

Astfel s-a ajuns la revizuirea planului global de consolidare a patrimoniului, iar Astaldi a hotărât sa prezinte cererea de “concordato preventivo concontinuità aziendale” in sensul legii italiene, care prevede un acord cu creditorii care vizează restructurarea financiara a societății pentru a preveni starea de insolventa si a asigura continuarea activității economice a societății, scrie realitateafinanciara.net.

Prin urmare Astaldi va continua sa desfășoare activitățile de construcție din cadrul proiectelor in care este angajata in Romania cu respectarea termenelor si a duratelor prevazute”, anunță un comunicat al Astaldi.

Prezentă constantă în România ultimilor 20 de ani, Astaldi are în lucru, acum mai multe proiecte: Metroul Drumul Taberei  – aproape de finalizare, Podul de la Brăila  (un proiect de o jumătate miliard de euro) şi 18 kilometri din Autostrada Transilvania, respectiv tronsonul Ogra-Câmpia Turzii, ce ar fi trebuit predat la sfârșitul anului.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry