PPA a lovit Movila Miresii! Cu toate eforturile depuse de primarul Dumitru Panțuru, virusul a afectat o gospodărie

PPA a lovit Movila Miresii! Cu toate eforturile depuse de primarul Dumitru Panțuru, virusul a afectat o gospodărie

 

 

În urma isteriei produse de virusul PPA, locuitorii din comunele care nu au fost afectate au recurs la sacrificarea porcilor, chiar dacă aceștia sunt sănătoși. Informațiile, de cele mai multe ori false, i-au împins pe crescătorii de porci la măsuri drastice.

Deși au sperat că vor proteja animalele până la Crăciun și în ciuda eforturilor depuse de Primăria comunei Movila Miresii, virusul PPA și-a făcut apariția într-o gospodărie.

În atenția locuitorilor comunei Movila Miresii – Pentru că am promis să vă ținem la curent cu evoluția virusului de Pestă Porcină Africană pe raza comunei noastre, va anunțam că sâmbătă, 29 septembrie 2018, a fost confirmat un focar în localitatea Movila Miresii.

De asemenea, țin să anunț că intervenția de dezinfecție și ridicare a animalelor s-a făcut punctual, doar în gospodăria afectată. Nu intrați în panică și nu dați curs zvonurilor! Nu se va ridica niciun animal sănătos. Săptămâna viitoare vom distribui o nouă doză de dezinfectant”, a declarat primarul comunei Movila Miresii, Dumitru Panțuru.

În județul Brăila s-au încheiat eutanasierile la cele două mari ferme din județ, dar și în gospodării. Peste 210.000 de animale au fost sacrificate.

În continuare, lucrătorii din cadrul ISU primesc apeluri cu privire la cadavre de porci găsite pe Dunăre. Trei leșuri au fost recuperate din valuri, în doar două săptămâni. Deocamdată, nu se știe proveniența cadavrelor. Se bănuiește că porcii au fost lăsați liberi de proprietari și, ulterior, au murit din cauza pestei porcine africane.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry