Avion MiG 21 Lancer, dispărut de pe radar, în județul Constanța!

UPDATE: Elicopterul care decolase să caute MiG-ul s-ar fi prăbușit și el. Elicopterul IAR 330-Puma, decolat în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio.

Intervenție de urgență pentru pompierii constănțeni în această seară. Este vorba despre o solicitare în zona Gura Dobrogei, județul Constanța.

Din primele informații ar fi vorba despre un incident aviatic. Un MIG ar fi căzut. Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50.

”Miercuri, 2 martie, ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriană, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei.

Nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului și a aeronavei.

Au fost declanșate de urgență operațiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă.

Vom reveni cu informații suplimentare, de îndată ce vor fi disponibile”, a transmis MApN, într-un comunicat oficial.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry