Deputatul PSD – Nicu Niță – inițiator al proiectului privind creșterea salariului minim brut pentru angajații din sectorul constructiilor navale

A fost depusă spre dezbatere și adoptare în plenul Parlamentului României o inițiativă legislativă referitoare la creşterea salariului minim brut pe ţară (garantat în plată) pentru angajaţii din sectorul construcţii nave.

Prin acest proiect de lege se propune ca salariul minim brut să fie și în sectorul construcțiilor de nave de 3.000 lei, iar lucrătorii din acest sector extrem de dur de activitate să beneficieze de scutiri la plata impozitelor către stat, după cum urmează:

  • Impozitul pe venit la salariul brut de 3000 lei să se reducă de la 10% la 0%;
  • Contribuția pentru pensii la același salariu să scadă de la 25% la 1,25%;
  • Contribuția pentru sănătate pentru 3000 lei brut, să se reducă de la 10% la 0%.

Reducerea acestor impozite aferente salariului minim brut de 3000 de lei reprezintă un câștig pentru salariat (venitul net) în valoare aproximativă de 600 lei. Proiectul de lege prevede reducerea contribuției pentru muncă, de la 2,25% la 0,337% pentru angajator. Toate aceste faciltății propuse prin proiectul de lege au drept scop reducerea dificultăților legate de asigurarea forței de muncă specializată în contextul concurenței neloiale de pe piața muncii”, spune deputatul PSD, Nicu Niță.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry