DIICOT Galați a reținut un individ pentru trafic de persoane! Pe fondul exploatării sexuale, victima s-a sinucis aruncându-se de la etajul 5!

La data de 27.03.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și deținere de droguri de risc pentru consum propriu.

În cauză s-a reținut că, în perioada cuprinsă între toamna anului 2021 – luna aprilie 2022, inculpatul a recrutat în vederea exploatării sexuale, prin inducere în eroare (utilizând metoda “loverboy”), o persoană vătămată. În perioada aprilie-iunie 2022, inculpatul a exploatat persoana vătămată pe care a obligat-o să practice prostituţia în țară (pe raza municipiilor București și Cluj-Napoca) și în străinătate (Germania), însuşindu-şi cvasitotalitatea sumelor de bani obținute de aceasta din practicarea prostituției.

Pe fondul exploatării sexuale, persoana vătămată s-a sinucis la data de 25.06.2022 prin precipitarea de la fereastra unui apartament situat la etajul 5 al unui bloc de locuințe din municipiul București, apartament unde aceasta întreținerea relații sexuale contra cost.

Inculpatul a părăsit teritoriul României după decesul persoanei vătămate, revenind în țară în luna martie a acestui an.

Cu ocazia percheziției domiciliare efectuate în locuința inculpatului a fost descoperită și ridicată cantitatea de aproximativ 9 grame de canabis.

În cursul zilei de 28.03.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Galați a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Galați.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry