Masuri dure impotriva soferilor care isi atarna in parbriz iconite

Masuri dure impotriva soferilor care isi atarna in parbriz iconite

 

 

Toate accesoriile agatate de oglinda retrovizoare, sau puse pe bordul masinii sunt periculoase pentru soferi, in conditiile in care obstructioneaza vederea si pot duce la producerea de accidente rutiere.

Codul Rutier ii sanctioenaza pe soferii, care fac exces de acest fel, cu amenzi cuprinse intre 1.300 de lei si 2.900 de lei. Art. 102, alin. 36 din Codul Rutier prevede: “Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda: Aplicarea de afise, reclame publicitare, inscrisuri sau accesorii pe parbriz, luneta sau geamurile laterale care restrang sau estompeaza vizibilitatea sub limita legal admisa ori impiedica sau diminueaza eficacitatea dispozitivelor de iluminare si semnalizare luminoasa ori citirea numarului de inmatriculare”.

Pe langa amenda, soferilor li se retine certificatul de inmatriculare.

In urma cu patru zile, a intrat in vigoare si prevederea care permite suspendarea inmatricularii unui vehicul fara Inspectie Tehnica Periodica valabila, precum si daca vehiculul nu a fost inscris pe numele propietarului de drept la 90 de zile de la achizitionarea lui.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry