Peste 46% din personalul din serviciile sociale rezidențiale s-a vaccinat sau a optat pentru vaccinare

Peste 46% din personalul din serviciile sociale rezidențiale s-a vaccinat sau a optat pentru vaccinare. În categoria beneficiarilor serviciilor sociale, persoane peste 65 de ani și cele aflate în evidență cu boli cronice, procentul este de 57%.

27% din personalul care activează în centrele sociale rezidențiale și de îngrijire la domiciliu, inclus în prima etapă a campaniei de vaccinare, a beneficiat deja de vaccinul anti-Covid. 19% din această categorie de angajați s-au programat pentru a fi vaccinați, în perioada imediat următoare.

Din categoria beneficiarilor de servicii sociale eligibili pentru vaccinare în etapa a doua – adulți de peste 65 de ani și persoane cu boli cronice indiferent de vârstă, aproape 22% au fost deja vaccinați și peste 35% au optat pentru vaccinare și sunt deja programați.

”Am făcut o evaluare a modului în care s-a derulat prima etapă de vaccinare pentru personalul de îngrijire la domiciliu și din centrele rezidențiale, dar și a numărului celor care au optat pentru vaccinare în etapa a doua, care include beneficiarii serviciilor sociale. Sunt procente încurajatoare, dar care ne îndeamnă la o intensificare a bunei informări cu privire la necesitatea vaccinării. Îndemn autoritățile locale să intensifice eforturile în centrele de vaccinare, astfel încât un număr cât mai mare de persoane vulnerabile să poată fi vaccinate în etapele în derulare”, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Raluca Turcan s-a vaccinat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila, împreună cu alți miniștri ai Guvernului.

”Nu am avut nicio reținere în a mă vaccina, după un an de zile în care am fost îngrijorată pentru sănătatea familiei și a celor din jur. Cu aproximativ 11 luni în urmă, când am avut primul caz confirmat de Covid în România, ne gândeam cu toții când va veni momentul unei soluții gratuite și simple pentru ca viețile noastre să revină la normal. Acea soluție este vaccinarea și astăzi trăim acest moment. În România, campania de vaccinare se derulează foarte bine: suntem pe locul 6 la nivel european, din perspectiva persoanelor vaccinate și care s-au înscris la vaccinare și lucrul acesta ar trebui să dea curaj tuturor. Avem acum acces la vaccin gratuit și simplu, care poate să permită tuturor să respecte atât sănătatea personală, cât și sănătatea celor din jur, să  contribuie la reluarea vieților noastre de odinioară, să repornim economia și să ne reluăm mobilitatea”, a declarat ministrul Muncii, la ieșirea din centrul de vaccinare.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry