S-a prelungit cu doua ore programul de eliberare a pasapoartelor

S-a prelungit cu doua ore programul de eliberare a pasapoartelor

 

 

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus masuri graduale inca de anul trecut, atat in plan organizatoric si administrativ, cat si in planul informarii cetatenilor in permanenta asupra facilitatilor oferite. In urma evaluarii realizate la solicitarea conducerii MAI, pe linia eliberarii documentelor de calatorie, in ultima saptamana s-au luat masuri care au fost transmise in sistem videoconferinta tuturor factorilor implicati in gestionarea acestei activitati.

In acest context, pentru a veni in sprijinul cetatenilor si a eficientiza activitatea de eliberare a pasapoartelor s-a decis prelungirea programului de lucru cu doua ore, acesta fiind acum de la ora 8.30 la 18.30, de luni pana vineri. Masura este valabila pana la 31 august a.c., pentru 30 de judete: Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Braila, Botosani, Brasov, Cluj, Caras-Severin, Constanta, Dambovita, Dolj, Gorj, Galati, Hunedoara, Iasi, Mehedinti, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Suceava, Timis, Valcea, Vrancea si Vaslui.

In plus, s-au facut eforturi mari pentru suplimentarea statiilor de lucru in 12 judete, unde se inregistreaza un numar mare de solicitari. Astfel, incepand de luni in judetele Alba, Brasov, Cluj, Constanta, Dolj, Galati, Hunedoara, Iasi, Maramures, Prahova, Sibiu si Vaslui va functiona un ghiseu suplimentar de lucru cu publicul.

Ca urmare a suplimentarii, de saptamana viitoare, la nivel national vor functiona 209 ghisee de primiri cereri si eliberari documente de calatorie.

“Vreau sa precizez ca s-au facut eforturi si pentru acoperirea deficitului de personal, necesar asigurarii functionarii unui numar cat mai mare de ghisee in program de lucru prelungit. Fata de perioada similara a anului trecut, numarul angajatilor din sistemul de pasapoarte a crescut cu aproximativ 60 de persoane”, a declarat seful Directiei Generale de Pasapoarte, comisar-sef de politie Toanca Mirel.

Principalele modificari intrate in vigoare in aceasta luna privesc cresterea valabilitatii pasaportului simplu electronic de la 5 la 10 ani pentru persoanele cu varsta de peste 18 ani si modificarea conditiilor in care poate fi eliberat pasaportul simplu temporar.

Astfel, acest tip de pasaport se elibereaza intr-un termen ce nu poate depasi 3 zile lucratoare, doar in situatii obiective, in care, din motive de sanatate, familiale sau profesionale, este necesara si urgenta prezenta persoanei pe teritoriul altui stat si nu exista timpul necesar pentru emiterea pasaportului simplu electronic.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry