Sorina Pintea s-a întâlnit ieri cu liderii sindicatului Sanitas

Sorina Pintea s-a întâlnit ieri cu liderii sindicatului Sanitas

 

 

Sorina Pintea, ministrul Sănătății s-a întâlnit cu liderii sindicatului Sanitas care au pichetat astăzi Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătății a subliniat faptul este important ca angajații din sistemul de sănătate să asigure calitatea actului medical și siguranța pacientului.

În anul 2018, a Guvernul Romaniei a aprobat majorarea salariilor din sistemul sanitar, în prezent aceastea fiind competitive cu cele din Uniunea Europeană

O parte din revendicările pe care salariații din Sănătate le-au prezentat azi  sunt cunoscute de Ministerul Sănătății și discutate, de altfel, cu liderii organizațiilor încă de la începutul anului. Negocierea Contractului Colectiv de Muncă, unul din punctele de pe ordinea de zi, va fi reluată. Ea a fost suspendată  la solicitarea sindicatelor.Există o serie de revendicări care nu fac obiectul discuției cu Ministerul Sănătății și de aceea le voi înainta colegilor din Guvern și le vom discuta, având în vedere cerințele pe care liderii de sindicat le-au prezentat astăzi”, spus Sorina Pintea, ministrul Sănătății după întâlnire.

Ministrul Sănătății a reiterat dorința de colaborare și parteneriat al MS cu toate organizațiile sindicale.

Dorim ca pacientul să fie cât mai bine îngrijit. Eu cred că astăzi am avut o discuție constructivă și consider că nu trebuia să ajungem la pichetări pentru a avea acest dialog. Dar mă bucur că am putut să am discuții directe și sincere cu liderii de sindicat din teritoriu care au pichetat astăzi Ministerul Sănătăţii. Suntem parteneri”, a mai spus Sorina Pintea.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry