Telefoane interzise în România! Amenzi până la 100.000 de lei!

Începând de sâmbătă, 27 iunie, 2020, în România vor fi interzise o serie de telefoane care nu sunt compatibile cu sistemul RO-ALERT. Amenzile pentru  comercianții vor încălca dispozițiile OUG pot merge până la 100.000 de lei.

Firmele care nu afișează  informațiile riscă o amendă între 5.000 și 50.000 de lei. În caz de recidivă, amenzile sunt cuprinse între 10.000 și 100.000 de lei. Amenzile  vor fi aplicate de cei de la Protecția Consumatorului, iar STS este responsabil de implementarea măsurilor care să asigure buna funcționare a mesajelor transmise prin intermediul acestui sistem.

Operatorii economici care comercializează telefoane mobile au obligaţia de a furniza şi a menţine atât pe paginile web proprii, cât şi la punctele de vânzare, pentru telefoanele mobile comercializate, informaţii privind:

a) capabilităţile de recepţionare a mesajelor RO-ALERT;

b) modalităţile de activare a acestor facilităţi pentru fiecare tip de telefon mobil comercializat.

(2) Informaţiile prevăzute la alin. (1) se transmit şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în vederea publicării în portalul web RO-ALERT”, se arată în art. 18 al ordonanţei, publicate pe lege5.ro. RO-Alert este un sistem care transmite mesaje de avertizare pe telefonul mobil și astfel dă posibilitatea fiecărei persoane să se protejeze în caz de pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme sau incendii și alte evenimente cu potențial impact asupra vieții. Primirea mesajelor prin RO-ALERT nu presupune introducerea numerelor de telefon într-o bază de date, arată MAI

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry