A.Ionita: “Marirea pensiilor cu cativa lei, o lovitura data batranilor care beneficiau de retete compensate”

A.Ionita: “Marirea pensiilor cu cativa lei, o lovitura data batranilor care beneficiau de retete compensate”

 

 

Antoneta Ionita, care este de profesie medic, a exemplificat cazul pensionarilor cu venituri de pana la 900 de lei, lunar, care primeau o compensare de 90% la retetele pentru medicamente. Odata cu majorarea pensiilor, sute de mii de pensionari care vor depasi acest plafon doar cu cativa lei, nu vor mai beneficia de acest procent de compensare, ci doar de 50%, ceea ce inseamna ca vor cheltui mult mai mult pe medicamente.

“De fapt asistam la o ipocrizie fara margini, ridicata la statut de mare realizare. Inca o dovada ca actualul guvern este rupt de realitate si incearca sa manipuleze, spunand doar partea de adevar care-i convine”, a declarat deputatul liberal.

Antoneta Ionita anticipeaza ca in perioada urmatoare cei mai multi pensionari care-si vor pierde dreptul de compensare cu 90% la retete, isi vor varsa nemultumirile pe medicii de familie, desi acestia nu au nicio vina si vor trebui sa respecte legislatia in vigoare.

“Imaginati-va ca un pensionar care depaseste plafonul de 900 de lei cu 10 lei si care are nevoie de medicamente de 200 de lei, lunar, va trebui ca de acum inainte sa scoata din buzunar 100 de lei. Primeste 10 lei si cheltuie in plus 80 de lei pentru medicamente. Aceasta este realitatea pe care Guvernul PSD – ALDE nu o recunoaste. Adaugati acestei situatii si majorarea constanta a pretului la medicamente si aveti imaginea completa a unui tablou in care pensionarii sunt sacrificati, dar amagiti cu realizari de carton”, a mai declarat deputatul brailean.

 

 

vivacredit.ro

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry