Alexandru Dănăilă: ”Îl asigur pe domnul Dragomir că Partidul National Liberal va sprijin de fiecare data proiectele serioase”

Comunicat de presă

”Am urmărit atacul ridicol al primarului Marian Dragomir la adresa mea, a ministrului de Finanțe și, în general, la adresa PNL. După ce, vreme de patru ani, domnul Dragomir și administrația domniei sale au pierdut vremea și au ratat șansa uriașă de a atrage bani europeni, vitali pentru dezvoltarea orașului, primarul Brăilei s-a trezit să asfalteze înainte de alegeri și să se plângă de faptul că nu-i dă guvernul bani. Întâi de toate trebuie spus un lucru: nici guvernul Dăncilă, de fapt, niciun guvern PSD nu a dat județului Brăila mai mulți bani decât actualul guvern PNL. Repet, să înțeleagă și domnul Dragomir căruia-i plac repetițiile: actualul guvern PNL a dat județului Brăila mai mulți bani decât ultimul guvern PSD. Acest lucru a fost posibil și fiindcă liderii PNL Brăila au reprezentat corect interesele județului și au vorbit oricând a fost posibil despre nevoile comunității brăilene.

În al doilea rând, l-aș întreba pe domnul Dragomir cum a început lucrările dacă nu are surse de finanțare? Ce fel de proiecte pentru asfaltări se fac în primăria Dragomir, dacă nu există surse de finanțare, dar se știu deja „societățile brăilene” care urmează să asfalteze? Răzbate din declarația plângăcioasă a domnului primar o frustrare legată de faptul că societățile de casă ale administrației PSD ar putea avea de suferit. Eu, în locul domnului primar, nu aș plânge de mila firmelor care au contracte de zeci de milioane de euro cu primăria. Dar dacă domnia sa se transformă în avocatul lor, putem purta, firește, și o astfel de discuție.

Îi sfătuiesc pe domnii Dragomir și Chiriac să se concentreze asupra atragerii de fonduri europene și să folosească banii din taxele și impozitele brăilenilor pentru a asigura partea de cofinanțare și nu să-i facă praf în acțiuni pompieristice de asfaltări electorale. Din cauza lor, Brăila este pe ultimul loc în România la atragerea de fonduri europene! Proiectele de infrastrucură pot fi realizate cu bani europeni, domnule Dragomir! Bani care, din păcate pentru unii, nu pot fi cheltuiți după bunul plac al unora sau al altora.

În încheiere, îl asigur pe domnul Dragomir că Partidul National Liberal va sprijin de fiecare data  proiectele serioase, așa cum se intampla peste tot in Romania”, semnează președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry