Măsuri administrative pentru începerea noului an școlar în condiții de siguranță!

Aproximativ 16 miliarde de lei au fost alocați din bugetul Primăriei pentru dezinfectanţi și materiale sanitare, astfel încât școlile din Brăila să respecte normele impuse de Guvern. Marian Dragomir, primarul municipiului Brăila spune că lunar școlile din Brăila vor primi fondurile necesare pentru aprovizionare.

Primăria a contactat în paralel toate conducerile unităților de învățământ din municipiul Brăila și am stabilit următoarea procedură: ei își cumpără dezinfectantul și lucrurile de care au nevoie în momentul de față, iar la rectificarea din buget pe care o avem acum primesc și o primă tranșă din banii aferenți. Rectificarea va fi votată pe data de 17 iar școlile primesc bani pentru cheltieli de asigurare a materialelor de igienă și protecție sanitară, atât pentru elevi cât și pentru personalul didactic, auxiliar și nedidactic.

La rectificarea de buget din data de 17, Primăria acordă bani școlilor. Până în momentul de față ei și-au asigurat din economiile pe care le aveau, iar noi venim și plusăm pentru o lună de zile. Apoi, în funcție de fondurile pe care le avem continuăm în funcție de consumul înregistrat de școli. Vom ține legătura permanent între Primărie și unitățile de învâțământ”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

De cealaltă parte, președintele Consiliului Județean spune că instituția pe care o conduce dispune de măsurile necesare pentru implementarea tuturor solicitărilor guvernamentale și dacă va fi nevoie va ajuta și Primăria municipiului Brăila.

Eu am avut o discuţie cu domnul inspector Botea şi am făcut o socoteală pentru toţi elevii din judeţ. Suma la care se ridică procurarea măştilor, pe o lună de zile, este de 24 miliarde lei vechi. Vedem cum evoluează această pandemiei, cum evoluează şcoala şi pentru ceea ce are responsabilitate Consiliul Judeţean, şi aici mă refer la învăţământul special şi Direcţia de Protecţie a Copilului, sunt bani asiguraţi pentru măscuţe, dezinfectanţi şi tot ce le trebuie până la sfârşitul anului. Dacă va fi nevoie, voi avea şi o discuţie cu domnul primar şi le vom sări în ajutor”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry