Antoneta Ionita: ”Marile probleme ale sistemului sanitar raman in continuare nerezolvate”

Antoneta Ionita: ”Marile probleme ale sistemului sanitar raman in continuare nerezolvate”

 

 

Antoneta Ionita, deputat de Braila din partea Partidului National Liberal, este convinsa ca problemele sistemului sanitar vor tine capul de afis al agendei parlamentare si in noua sesiune, care incepe de la 3 septembrie 2018. De profesie medic, fost sef al Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Braila, Antoneta Ionita este unul dintre cei mai activi parlamentari braileni, cu 76 de initiative legislative, 26 de intrebari si interpelari si 48 de luari de cuvant de la tribuna Parlamentului, cele mai multe axate pe problemele cu care se confrunta pacientii, dar si medicii si asistentele.

”Marile probleme ale sistemului sanitar raman in continuare nerezolvate, in ciuda promisiunilor de tot felul. Voi continua sa solicit gasirea unei solutii la criza medicamentelor generice, a medicamentelor ieftine, majoritatea de productie autohtona, care risca sa dispara de pe rafturile farmaciilor din cauza taxei claw-back. Voi relua discutiile cu producatorii de medicamente, dar si cu reprezentantii Ministerului Sanatatii, pentru ca este nepermis ca pacientii care au nevoie de aceste medicamente, in marea lor majoritate bolnavi cronici sau persoane in varsta, sa nu aiba acces la tratament. Situatia medicilor aflati la inceput de cariera, care nu beneficiaza de niciun ajutor din partea statului, astfel ca prefera sa plece in strainatate, dar si situatia medicinei de familie, in ansamblul ei, sunt alte puncte nevralgice si trebuie pusa presiune pe actuala conducere a Ministerului Sanatatii, pentru ca lucrurile sa se apropie macar de o normalitate”, a explicat Antoneta Ionita.

Deputatul brailean are in vedere si situatia ambulantelor pe care judetul Braila ar trebui sa le primeasca, criza vaccinurilor, care se perpetueaza, dar asteapta si aparitia unui nou cod pe Legile sanatatii, promis pentru noua sesiune parlamentara.

”Nu doar in sanatate, ci situatia generala este una ingrijoratoare, oricate asigurari am primi de la guvernanti. Vedem cu totii cum inflatia creste, cum cifrele economice sunt tot mai contradictorii si ascund, de fapt, o prabusire a economiei. Cred ca societatea romaneasca are nevoie de niste dezbateri pe fond, de niste clarificari, pe care actuala guvernare, din pacate, nu are capacitatea si dorinta sa le genereze, dar pe care noi, parlamentarii, avem datoria sa le fortam”, a declarat deputatul PNL.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry