In atentia mamelor: Se reduce varsta de pensionare, incepand cu 6 ani, daca ati nascut si crescut cel putin 3 copii!

In atentia mamelor: Se reduce varsta de pensionare, incepand cu 6 ani, daca ati nascut si crescut cel putin 3 copii!

 

 

Varsta de pensionare a femeilor ar putea fi redusa in functie de numarul de copii nascuti, conform noului proiect de Lege al pensiilor, care se afla in prezent in dezbatere publica.

“Un alt element de noutate, de data aceasta pentru doamne. In cazul mamelor care au nascut si crescut trei copii, cu stagiu de cotizare de 15 ani, intervine reducerea cu sase ani a limitei de varsta”, a explicat Adrian Rindunica, secretar de stat in cadrul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale.

Motivatia acestui demers este legata de faptul ca tot mai multe femei care muncesc renunta sau amana aducerea unui copil pe lume pe baza unor considerente economice. Rata totala de fertilitate in Romania a scazut sub pragul critic (de 2,1 sub care are loc scaderea populatiei) ajungand la un minim istoric de 1,428 la care vorbim de un declin demografic in care populatia se reduce cu cinci romani in fiecare ora.

Secretarul de stat, Adrian Rinadunica, a declarat ca au fost finalizate mai multe variante ale noii Legi a pensiilor, care vor fi prezentate coalitiei de guvernare pentru a fi aleasa cea finala, care va fi apoi prezentata public si trimisa Parlamentului, estimand ca ea ar putea fi adoptata in luna decembrie, daca nu va fi intoarsa de catre presedintele Klaus Iohannis.

 

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry