Antoneta Ioniță trage un semnal de alarmă: ”Am ajuns o țară secătuită de cadre medicale!”

Antoneta Ioniță trage un semnal de alarmă: ”Am ajuns o țară secătuită de cadre medicale!”

 

 

Un semnal privind situația medicilor rezidenți, una deloc ușoară, a fost tras, de altfel, în Parlamentul României, de medicul Antoneta Ioniță, deputat PNL de Brăila.

”Am ajuns o țară secătuită de cadre medicale, cu sute de rezidenți care aleg anual să plece în străinătate, umiliţi și ignoraţi de sistem. În lipsa lor, spitalele mici, din provincie, nu mai pot funcționa. Spitalele din orașele mari devin supraaglomerate, iar rezultatul îl știm cu toții: frustrare adunată atât în rândul cadrelor medicale, cât și al pacienţilor, pentru care holurile spitalelor sunt trepte ale răbdării și culoare ale suferinţei. În aceste condiții, calitatea actului medical este imposibil de atins, dar vorbim și despre condiția medicilor rezidenți, care parcurg un drum plin de examene și de emoţii, de renunţări personale și  de nedreptatea ca, medic fiind, să te bazezi pe ajutorul financiar al părinților. În plus, odată ce pătrund în malaxorul rezidenţiatului și al specializării, tinerii medici costată că, în loc de specializări și practică, au parte de gărzi peste gărzi, de o birocraţie sufocantă și de piedici la tot pasul”, spune deputatul liberal Antoneta Ioniță.

Medicina a fost, în ultimii aproape 30 de ani, poate cel mai văduvit sistem românesc, alături de educație. Parlamentarul brăilean consideră că problemele nu contenesc, lipsurile sunt multe, iar românii sunt tot mai  nemulțumiți. În spitale se moare pe capete din cauza infecțiilor nosocomiale, a crizelor de medicamente și de vaccinuri.

”Dacă de ziua de astăzi nu ne pasă, poate ar trebui să ne gândim la mâine. La cine va mai lucra mâine în sistemul sanitar! În mod iresponsabil, ne alungăm viitorul din țară! Într-un sistem suprasaturat de pacienți, rezidentul român poate ar reprezenta șansa. O șansă de care, cu încăpățânare, guvernarea actuală continuă să își bată joc”, mai spune Antoneta Ioniță.

 

 

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry