Avantajele unui nou partid de centru-stânga: se rup voturile spre bucuria liberalilor!

Avantajele unui nou partid de centru-stânga: se rup voturile, spre bucuria liberalilor!

 

 

Pro România a adus zâmbetul pe buzele liberalilor. În sfârșit, mecanismul PSD, care a guvernat administrația locală, a început să fie zdruncinat. Organizația locală a Partidului Social Democrat a pierdut doi parlamentari care au ajuns să conducă un alt partid, de centru – centru-stânga. Cele mai adânci răni le-a lăsat însă Mihai Tudose. Președinte al PSD la acea vreme, cu o amplă și vastă experiență politică, un om pe care social democrații l-ar fi urmat cu ochii închiși, a plecat alături de Victor Ponta și colega lui Emilia Meiroșu, la Pro România.

Odată cu plecarea lui Mihai Tudose am așteptat cuminți să vedem cine îl urmează. Surpriza a constat în faptul că Pro România nu și-a deschis larg porțile către toți social democrații. Oamenii au devenit mai chibzuiți și mai pretențioși.

Vorbim de un parlamentar cu cinci mandate. Un om politic de carieră. Un fost ministru al Economiei și ultimul prim ministru pe care l-a avut România. Are o experiență politică vastă(…) Este foarte posibil ca, atunci când Legea le va permite, cu 6 luni înainte de expirarea mandatului, primarii PSD din județ să plece la Pro România”, a declarat consilierul județean al PNL, Vasile Varga.

Majoritatea primarilor din județ și-au declarat public susținerea față de deputatul Mihai Tudose, indiferent de alegerile politice pe care acesta le-a făcut. Chiar și o parte din administrația locală, neoficial ar fi declarat că intenționează să-l urmeze pe Tudose la Pro România.

O altă surpriză a venit din partea consilierului independent Marian Căpăţînă, care a acceptat invitația venită din partea Pro România. Posibil candidat la fotoliul de primar al municipiului Brăila, acceptul său de a se alătura partidului condus de Victor Ponta, confirmă zvonurile conform cărora Marian Dragomir nu ar fi primit aceeași invitație.

Am nevoie de un om normal, un om echilibrat, să am aici un pol de siguranță, în zona Brăila”, recunoaște Marian Căpățînă, că așa l-ar fi curtat Mihai Tudose, când i-a propus să se alăture lor.

Dacă zvonurile se adeveresc, poziția lui Marian Dragomir este tot mai incertă. După ce s-a dezis de liderul PSD, și de deciziile pe care Liviu Dragnea le-a luat în ultimul an, apropiații primarului spun că acesta ar fi așteptat o ofertă din partea partidului condus de Victor Ponta, care însă nu a venit.

Când doi se ceartă, al treilea câștigă – poate nu alegerile, însă  PSD a coborât sub pragul de 25%, potrivit unui sondaj, realizat de IMAS la comanda Europa FM, privind intenţia de vot la alegerile europarlamentare. Pro România, condus de Victor Ponta, a sărit de 13%, în timp ce ALDE înregistrează 12,5%. Sub pragul electoral, dar la limită, ar fi UDMR şi PMP.

Totuși, de avut în vedere este faptul că majoritatea, celor care au ales să vină în Pro România, nu vor să aibă nimic de-a face cu PSD. Fapt care exclude acum zvonurile, privind o viitoare fuziune a partidului lui Victor Ponta cu Partidul Social Democrat.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry