Un brăilean i-a semnalat ministrului că ferma sa este afectată de circa 100 de cormorani!

Un brăilean i-a semnalat ministrului că ferma sa este afectată de circa 100 de cormorani!

 

 

Prezent la Brăila, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost abordat de un fermier din zona Stăncuța. Acesta deține o crescătorie piscicolă și i-a ridicat mingea la fileu ministrului. Fermierul brăilean i-a semnalat lui Daea că ferma sa piscicolă este afectată de circa 100 de cormorani.

Eu am spus-o foarte clar în Parlamentul European, acolo unde am participat la discuțiile din comisiile de specialitate, și unde a trebuit să răspuns la întrebările pe care le-au ridicat parlamentarii. În 2008 a fost o rezoluție a Parlamentului European care s-a validat cu 23 de voturi ”pentru”, 3 ”împotrivă” și o abținere, în care se stabilea foarte clar că Comisia Europeană trebuie să ia măsuri pentru că efectivele de cormorani în Europa s-au înmulțit în ultimii 25 de ani de 24 de ori, ajungându-se la un număr de 1,7 – 1,8 milioane de exemplare. România este una dintre țările grav afectate. La nivelul Uniunii Europene pierderea cantității de pește prin consumul zilnic al acestor păsări, care se hrănesc numai cu pește, este de 300.000 de tone. În România aceste cormoranii mănâncă de trei ori mai mult pește decât obțin fermierii din acvacultură” a spus Daea.

Daea a spus că nu vrea să meargă să vadă la fața locului situația, pentru că ar fi tentat să intre îmbrăcat în baltă după cormorani. Ministrul a precizat că are soluții, iar România va face ce au făcut și celelalte țări pentru a echilibra numărul de cormorani.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry