Boboc dă cărțile pe față: ”Pentru niște oameni atât de mici, eu nu arunc istoria mea, de 20 de ani! Evident că este vorba de colegul nostru Dan Lungu”

Se face lumină în scandalul ”furtului de curent”! Invitat la Reperul Tv, fostul secretar de stat Cătălin Boboc a povestit tărășenia prin care a trecut și a arătat cu degetul spre protagoniștii scandalului mediatic, la care a fost supus.

Boboc l-a nominalizat în emisiune pe colegul său, consilierul județean Dănuț Lungu, ca fiind cel care s-a folosit de anumite conexiuni cu ”jurnaliștii de casă” ai Partidului Național Liberal, pentru a rostogoli informația, înainte ca ea să fie transmisă pe canalele oficiale. Informație care, pe surse, a fost cunoscută în toate redacțiile de presă din Brăila.

”Puteam să mă retrag acum din politică. Pentru niște oameni atât de mici, eu nu arunc istoria mea, de 20 de ani, nu o arunc la coș(…)

Nu pot să-mi explic cum evenimentul, deși a fost sesizat la 112, nu este încă înregistrat, dar înainte de ora și data la care este înregistrat evenimentul, deja presa mă suna să mă întrebe care este situația.

Prima dată presa… și apoi restul celor care trebuie să cunoască această speță, nu prea este explicabil”,  spune Boboc.

Dănuț Lungu, consilier județean și vicepreședinte al Organizației Județene PNL, a fost numit șef al Centrului Relații Clienți Brăila al Electrica Furnizare SA –  filiala județeană a societății la care statul român este acționar majoritar, la data de 30 martie 2022.

Dănuț Lungu este și singurul liberal din ”garda veche” care a pupat( probabil și inelul) o funcție, fiind încă considerat loial de către actuala conducere. În rest, președintele PNL Brăila și-a instalat apropiații în funcții cheie, iar liberalii care au pus cărămizile la fundația partidului de astăzi se ceartă pe urzici prin consiliile locale.

Cineva de acolo(n.r. Electrica) a avut un astfel de interes și cineva din presă, cu care avea niște conexiuni a speculat momentul. Presa își face treaba, înțelegând prin asta că fiecare și-o face cum vrea. Evident că este vorba de colegul nostru, care specialist fiind, evident că este director acolo, Dan Lungu. Mă gândesc că indiferent de situație și de poziția dintre noi, ca director fiind, trebuie să urmezi procedura. Nu știu daca se fac de-astea. Suni presa și faci… Este bănuiala mea, nu pot să spun că este 100% așa”, a transmis liberalul Cătălin Boboc.

Neoficial, surse din PNL spun că totul a fost o înscenare, elaborată de președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, pentru a-i asigura un loc călduț la capitală prietenului și colegului său, Cătălin Canciu.

Astfel, după ce Boboc a făcut un pas în spate, fiind forțat de împrejurări, Popa l-a mutat pe Florin Dobrescu de la Ministerul Turismului la Ministerul Muncii, și l-a trimis ”cu sacii în căruță” pe Canciu, în loc.

Cătălin Boboc a fost președinte al Organizației Județene a PNL Brăila, senator și prefect al județului Brăila. Până la finalul lunii august 2022 a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Muncii.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry