Botea s-a enervat când a fost întrebat dacă va renunța la funcția de conducere a ISJ, pe perioada campaniei electorale!

Întrebat dacă s-a gândit la o eventuală auto-suspendare, sau chiar un concediu, pe perioada campaniei electorale, a alegerilor locale, șeful Inspectoratului Școlar Județean, Viorel Botea a spus că nu este necesară o astfel de măsură, mai ales că noul an școlar bate la ușă și sunt foarte multe probleme de rezolvat, la inspectorat.

”Și alți contracandidați au funcții publice. Problema care se pune este următoarea: eu nu văd folosirea funcției publice în interes personal, eu văd folosirea funcției publice în interesul oamenilor(…)

Ați văzut că deja în comunicatele de presă pe care le dau, din partea inspectoratului, nu prea m-am pus pe mine acolo – inspector școlar general. Pentru că le-am dat în numele inspectoratului ca să nu existe discuții(…)

Pe zona asta, eu îmi fac treaba. Că unii o văd ca pe o campanie electorală, sau că îmi folosesc funcția, este problema lor. Dar ce trebuie să fac? Să fac campanie electorală, să mă duc să țip și să urlu, în timp ce alți copii să se îmbolnăvească? Să nu încep școala cum trebuie, pentru că o să zică toată lumea că Botea a rezolvat problemele la inspectorat, cu începerea noului an școlar și și-a făcut capital electoral? Astea le-am vrut oricând. Deci, ce fac eu acum, la inspectorat, le-am făcut dintotdeauna, fie că este sau nu campanie”, a spus președintele PMP, Viorel Botea.

Viorel Botea este șeful Inspectoratului Școlar Județean, președinte al PMP Brăila și candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean.

Organizația Partidului Mișcarea Populară s-a mobilizat foarte bine în atragerea de noi membri și vine în fața electoratului brăilean cu o listă de consilieri care va da bătăi de cap partidelor din opoziția locală.