Cătălin Canciu: Încă o dovadă că primarul Dragomir minte şi foloseşte tehnici comuniste de manipulare

Comunicat de presă

Subiectul legat de transformarea Şcolii “Spiru Haret” într-o ruină s-a dovedit a fi unul foarte deranjant pentru primarul Marian Dragomir, care, în lipsă de argumente, s-a lansat într-un atac grobian la adresa mea şi a încercat, prin manevre comuniste de manipulare, să denatureze iar adevărul. Dragi brăileni, este de datoria mea morală să vă prezint adevărul cu privire la mărirea şi decăderea Şcolii nr.3, pentru a se cunoaşte peste ani cine se face vinovat de distrugerea acestui simbol al Învăţământului brăilean! Eu nu am motive să vă mint! Am dovezi care îmi susţin declaraţiile şi care demonstrează cum primarul aflat în funcţie, care a depus jurământ că va acţiona cu bună-credinţă pentru binele locuitorilor acestui oraş, vă minte fără scrupule!

În 2017, când autorităţile locale, conduse de primarul Marian Dragomir, au luat decizia de a scăpa de acest monument istoric şi a-l predea Ministerului Justiţie, am fost singurul care s-a împotrivit acestui transfer nefericit. Am motivat, la acea vreme, că această clădire, veche de un secol, trebuie să rămână în patrimoniul învăţământului brăilean. Dovadă în acest sens este adresa transmisă Primăriei Brăila, în data de 7 iulie 2017, pe care o ataşez acestui comunicat (foto1). De asemenea, o declaraţie de-a mea în acest sens există şi pe site-ul local debraila.ro.

Urmare a acestui demers, la data de 18 august 2017, am fost demis din funcţia de inspector şef al Inspectoratului Judeţean Şcolar şi m-am întors la catedră, la Liceul “Hariclea Darclee”. La aproximativ o lună de zile de la plecarea mea de la ISJ, mai exact pe 15 septembrie 2017, noul şef al Inspectoratului Judeţean Şcolar, Dan Gheorghiţă, a dat aviz favorabil solicitării Parchetului de preluare în administrare a Şcolii “Spiru Haret”. Aveţi ataşat documentul doveditor (foto2). Vă rog să reţineţi că eu nu eram pe funcţie în momentul în care ISJ şi-a dat acordul pentru predarea acestei şcoli, documentul fiind semnat de Dan Gheorghiţă!

Având în vedere că m-am simţit nedreptăţit prin faptul că am fost îndepărtat în mod abuziv din funcţie, am acţionat în instanţă ministerul de resort şi am câştigat, decizie în urma căreia am fost repus pe funcţie în luna octombrie 2017. Practic, am lipsit de la conducerea ISJ o lună şi jumătate.

În luna noiembrie 2017, Ministerul Educaţiei a trimis către Primăria Brăila o adresă prin care solicita completarea documentaţiei pentru definitivarea acordului semnat pe 15 septembrie 2017 şi delimitarea clară a clădirii preluate, având în vedere că acolo există şi o sală de sport. Aveţi ataşat documentul (foto 3). Primăria a transmis apoi către ISJ o adresă prin care solicita rezolvarea acestui demers, care era, practic, o formalitate în derularea transferului deja semnat în septembrie. Practic, am fost pus în faţa faptului împlinit! Doi miniştri, cel al Educaţiei şi cel al Justiţiei, bătuseră deja palma pentru predarea/preluarea acestei clădiri, iar ceea ce a urmat a fost doar o formalitate. Eu nu mă puteam opune acestui final tragic de unul singur,  fără sprijin politic, fără ONG-uri, fără alte entităţi care să susţină demersul meu.

Acesta este adevărul din spatele transferului ruşinos la care a fost supusă Şcoala nr.3. Eu nu am făcut decât să prezint public, cu dovezi, un exemplu prin care este îngropată o bucată din istoria acestui oraş. Dacă a spune adevărul, înseamnă a jigni, las brăilenii să decidă acest lucru! Nu ştiam că în Brăila avem un primar de porţelan, care nu suportă adevărul şi reacţionează grobian la fiecare subiect care îl deranjează! Prin aceste ieşiri necontrolate şi jigniri publice la adresa mea, primarul Dragomir nu face decât să îşi arată vulnerabilitatea, instabilitatea şi lipsa de educaţie. Eu nu am jignit pe nimeni, în schimb primarul Dragomir este o jignire la adresa acestui oraş, care ar fi meritat o soartă mai bună!

Cătălin Canciu, inspector şcolar general al ISJ Brăila, consilier municipal PNL

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry