Un mare pas către clasificarea Spitalului Județean Brăila! Prin ordin de ministru s-a aprobat înființarea secției clinice chirurgie generală I!

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat ordinul de înființare a primei secții clinice chirurgie generală I, din Spitalul Județean. Este un prim pas spre transformarea întregului spital, din spital de urgențe în unul clinic.

Spitalele clinice şi universitare, institutele, clinicile universitare şi secţiile clinice pot primi statut de centre de excelenţă pentru activităţi medicale de o complexitate deosebită, care dovedesc supracalificare profesională şi produc rezultate la nivelul standardelor internaţionale. Secţiile clinice sunt secţiile de spital în care se desfăşoară activităţi de învăţământ universitar.

În spitalele clinice şi universitare, activitatea de învăţământ şi cercetare este condusă de şeful clinicii. Acesta este, de drept, cadrul didactic cu cel mai înalt titlu universitar, profesor sau conferenţiar din clinica respectivă.

Important de reținut este faptul că odată transformat în spital clinic, Spitalul Județean Brăila va putea beneficia de mai multe fonduri din partea Casei Naționale de Sănătate, iar activitățile de învățământ vor genera o forță de muncă care nu există la acest moment.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry