Ce spunea Turcan, la Brăila, după fotografia cu pontonul, care între timp s-a scufundat: ”Acesta este parteneriatul care va REFORMA asistența socială!”

Centrul plutitor din Mahmudia pentru recuperarea copiilor cu dizabilităţi, la inaugurarea căruia șapte persoane au tăiat panglica în același timp, s-a scufundat.

Imediat după ce fotografia a devenit virală, Raluca Turcan a venit la Brăila într-o vizită de lucru și a vorbit inclusiv despre ”pontonul scufundat” ca fiind o adevărată reformă în asistența socială.

Turcan spunea atunci despre Centrul plutitor din Mahmudia că ar trebui să devină un proiect emblematic pentru tot ceea ce înseamnă asistență socială, în România.

”Am fost acolo pentru că acela era un proiect emblematic pentru ceea ce trebuie să devină asistența socială în România. Asistența socială nu mai poate fi redusă la o sumă de bani pe care o dă statul unui om, care este necăjit și care are probleme severe(…)

În primul rând, la inaugurarea acelui centru, și vreau să rețineți foarte bine, era directorul executiv al unei organizații nonguvernamentale, care a contribuit masiv la tot ceea ce înseamnă servicii sociale de calitate. Erau reprezentanții unei companii private care a investit banii companiei pentru servicii sociale, pentru copiii cu dizabilități din România(…)

Acesta este parteneriatul care va reforma asistența socială! Dacă noi vom ajunge ca asistența socială să fie finanțată, exact cum este educația, prin care să mergi cu finanțarea pe beneficiar, soluția de asistență socială corectă și utilă, aceasta este în România”, spunea Raluca Turcan, la finalul lunii septembrie, în Brăila.

Tot atunci, Turcan era de părere că cei care critică fotografia vor critica oricum, însă sunt și câțiva care văd partea bună a ”pontonului scufundat”.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry