Chiriac, despre ”dezbaterea” lui Boboc: ”Nu am ce dezbate cu prefectul care dorea ca Brăila să fie centru regional COVID-19!”

Președintele Consiliului Județean, Francisk Iulian Chiriac, i-a răspuns public contracandidatului său care a dorit o dezbatere publică, la care cei doi invitați urmau să joace după regulile liberalilor. Chiriac a declarat că va răspunde oricând în fața cetățenilor și a jurnaliștilor, dar niciodată în fața unui ”candidat (re) spălat”.

Am auzit că Boboc Cătălin, contracandidatul meu, mare liberal, mare “expert” în pandemie si fost prefect – numit doar pentru a-și pregăti actuala candidatură pe bani publici, m-a invitat la o dezbatere, la ora, locul și după regulile stabilite de dumnealui.

1. Eu îi respect pe ceilalți contracandidați. Boboc nu e cu nimic mai presus decât ceilalți, deși pare că asta crede! Greșit

2. Regulile unei dezbateri se stabilesc de comun acord, consultând toate părțile implicate. E vorba, dincolo de orice altceva, despre bun-simț;

3. Dânsul are parcă o altă întâlnire de organizat, după cum a declarat. A spus că ar vrea o dezbatere cu cei cărora le datorează bani, nu aș vrea să-l încurc. Dacă m-a chemat la acea întâlnire și n-am înțeles eu, îl anunț că nu particip: îmi datorează, în cel mai rău caz, doar niște scuze! Alții ar trebui să aibă prioritate.

4. Eu nu am ce dezbate cu omul care a exploatat pandemia în scop personal, cu prefectul care dorea ca Brăila să fie centru regional COVID-19. Când brăilenii erau speriați sau prin spitale, Boboc făcea doar ce e bine pentru ca el să ajungă candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean. Tot circul pe care l-a făcut în starea de urgență, arată că l-a interesat doar propria imagine și candidatura, nu și rezolvarea problemelor!

5. De trei săptămâni, în fiecare zi, dezbat cu brăilenii, pe străzi, în cartiere și în sate. Boboc știe să zică doar că Francisk Iulian Chiriac e vinovat pentru orice! Regret, la modul cel mai serios, ca judetul Brăila nu a avut un prefect care să conștientizeze gravitatea momentului și să colaboreze cu autoritățile locale fără să se gândească la modul în care să își “repare” imaginea; mi-aș fi dorit ca atunci când Boboc dorea să plimbe pacienții infectați dintr-un județ în altul, să găsesc o ușă deschisă și să ne gândim cu toții la binele acestui județ, lăsând la o parte interesele personale;

6. Am răspuns mereu la întrebările jurnaliștilor! O voi face și de acum încolo. Boboc vrea circ și mascaradă, iar eu la așa ceva nu particip, cu sau fără mască!

Pe 27 septembrie, Boboc va afla dacă brăilenii au uitat sau nu toată bătăia de joc din timpul stării de urgență, când candidatul PNL se juca de-a prefectul doar pentru “a da bine” și a fi azi acel candidat (re) spălat!”, a spus președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry