Dan Păun a făcut anunțul! Partidele mici vor putea avea reprezentanți în secțiile de votare!

Partidele politice, alianţele politice şi electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri şi nu au reprezentanţi în biroul electoral al secţiei de votare vor putea nominaliza pentru o secţie câte un singur reprezentant, precizează Biroul Electoral Central.

BEC a scos o hotărâre prin care partidele parlamentare își puteau desemna trei reprezentanți în secția de vot. Pur și simplu ne-au scos, pe noi – ăștia mici, din joc. După ce am depus contestații, pe 21 au scos o interpretare a acestei hotărâri prin care reușim și noi să punem oameni în secția de vot. Deci nu doar delegați ci și reprezentanți ai partidelor.

Timp de aproape trei săptămâni, toate partidele mici au fost demobilizate. Au fost trase pe linie moartă. Practic, pur și simplu pot spune că s-au și rupt de campania electorală, pentru că în momentul în care nu mai ai oameni care să te reprezinte în biroul electoral și să-ți controleze votul nu prea mai ești motivat să faci nimic”, spune Dan Păun, președintele PPUSL Brăila, candidat la funcția de președinte al CJ Brăila.

Acreditarea acestor delegaţi se face la cererea scrisă a conducerilor acestor partide, alianţe, organizaţii cu cel puţin două zile înaintea datei alegerilor.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry