Dan Păun: ”Dacă ești pus în situația să vii dintr-o zonă cu risc, nu te duci acasă să-ți îmbolnăvești părinții!”

Dan Păun: ”Dacă ești pus în situația să vii dintr-o zonă cu risc, nu te duci acasă să-ți îmbolnăvești părinții!”

 

 

Președintele Partidului Puterii Umaniste, Dan Păun, a criticat măsurile prin care Guvernul gestionează întoarcerea românilor din diaspora. Păun consideră că trebuia instituită o celulă de criză, care să gestioneze problema românilor întorși din zone afectate de coronavirus.

 

 

Dacă ești pus în situația să vii dintr-o zonă cu risc, nu te duci acasă să-ți îmbolnăvești părinții. Tu ai șanse mai mari să fii bolnav decât ei. Lasă-i în pace! Dar, acum să discutăm și de cine vine din Italia, că am înțeles că urmează Spania, urmează Germania. Eu aș face o listă, în primul rând, cu cine nu vine. Nu vin cei care au locuri de muncă, nu vin cei stabiliți acolo, nu vin cei care au familii, nu vin că au treabă acolo.

Pe de altă parte, au tot criticat sistemul de sănătate din România, dar este evident că ești mai bine tratat în Italia, Spania, Germania, sau unde ești tu acolo, decât în România(…)

Mi se pare anormal că Guvernul nu a luat măsuri să instituie o celulă de criză, ca să-i ajute pe oamenii ăștia. Deci sunt tot oamenii noștri și putem să fim și noi în situația lor”, a declarat Dan Păun, președintele Partidului Puterii Umaniste Brăila.

În momentul de față, doi brăileni, sosiți din Italia, se află în carantină instituționalizată. Aceștia nu prezintă simptomele coronavirusului însă vor rămâne cazați în locația secretă pentru 14 zile. Alte 125 de persoane se află în izolare la domiciliu.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry