Danaila, atac la primar: “Acest serviciu poate sa intervina pana cand se termina contestatiile? Pai ne minte!”

Danaila, atac la primar: “Acest serviciu poate sa intervina pana cand se termina contestatiile? Pai ne minte!”

 

 

Serviciul de asfaltari, propus de primarul Marian Dragomir inca de anul trecut, strange tot mai multe controverse din partea liberalilor. Dupa ce a fost modificata denumirea, opozitia a constatat ca serviciul nu poate sa faca nici asfaltari si nici plombari, pe drumurile publice.

Ne-a spus anul trecut ca vrea sa faca un serviciu de reparatii, care sa asfalteze toate strazile din Braila, sa nu mai stam la mana unei firme care sa faca acest lucru. Dupa o lunga perioada de timp, in care s-au cumparat niste utilaje, care au ramas neutilizate, pentru ca nu a avut cine sa le foloseasca, s-au facut 3 – 4 angajari, cu niste oameni calificati sau nu, am ajuns sa punem efectiv in functiune acest serviciu. Si ce am constatat? Dupa ce primarul a spus ca vom repara si asfalta tot municipiul cu acest serviciu si ca va elimina de la licitatie orice alta firma care face plombari(…) s-a hotarat sa ne dea un alt serviciu in Consiliul Local(…) Eu sincer am citit de 4 -5 ori cand am vazut proiectul pe ordinea de zi. Mi s-a parut, sincer, cel mai penibil titlu pe care l-am putut vedea in administratia publica locala din Braila”, a declarat liderul liberalilor braileni.

Liberalii au atras atentia asupra faptului ca nu a existat la mapa un inventar al domeniului public si privat al municipiului Braila si practic nimeni nu stie unde va interveni acest serviciu.

Domeniul public inseamna un domeniu inventariat. Deci aceasta hotarare trebuia sa aiba o anexa cu lista de inventar a domeniului public si a domeniului privat, in zonele in care serviciul va putea sa intervina.(…) Ei au stat si s-au gandit si au scos din dictionarul explicativ al limbii romane niste termeni, care sa nu fie cumva prinsi in vreun cod CPV, pentru ca, daca se suprapuneau, era infractiune. Au stat si s-au gandit si au ajuns la ‘accidente de teren pe domeniul public si privat’. Accidente de teren. Deci un teren poate sa se accidenteze cu un alt teren… nu stiu!”, a adaugat Alexandru Danaila.

In urma cu doua saptamani, in cadrul conferintei de presa, primarul Marian Dragomir a declarat cu privire la “Serviciul de administrare a domeniului public si privat al activitatilor de INTRETINERE PARCARI, PLATFORME, INCINTE SI INTERVENTII LA ACCIDENTE DE TEREN DIN DOMENIUL PUBLIC SI PRIVAT AL MUNICIPIULUI BRAILA”: “Daca vreodata vom mai avea contestatii, la orice licitatie, pe perioada contestatiilor echipa primariei va interveni la toate reparatiile stradale”.

Presedintele PNL, Alexandru Danaila considera ca primarul minte, cand face astfel de afirmatii, deoarece in hotararea de CLM sunt clar specificate locatiile unde va putea interveni echipa administratiei.

Acest serviciu poate sa intervina pana cand se termina contestatiile? Pai ne minte! Acest serviciu este limitat: parcari, platforme, incinte si interventii la accidente de teren. Nu spune nicaieri ca va putea sa puna plombele de asfalt. Legea interzice suprapunerea delegarilor, dar primarul asta declara!(…) Serviciul asta va trebui sa cumpere asfalt. Cel mai probabil, va cumpara asfalt tot de la cineva de la PSD. Noi ajungem intr-un cerc vicios, in care banii se cheltuie numai intre cei de la PSD”, a atras atentia Danaila.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry