Antoneta Ionita: “Medicii de familie ar trebui sa beneficieze de neimpozitarea veniturilor!”

Antoneta Ionita: “Medicii de familie ar trebui sa beneficieze de neimpozitarea veniturilor!”

 

 

Sprijinul acordat medicilor tineri, aflati la inceputul unei cariere profesionale, reprezinta o preocupare pentru deputatul PNL de Braila Antoneta Ionita, care considera ca actuala criza de specialisti in sistem nu poate fi rezolvata doar prin cresteri salariale. Iar criza, spune Antoneta Ionita, se resimte atat la nivelul spitalelor, cat si in sistemul Asistentei Medicale Primare, in reteaua medicilor de familie.

”Credite avantajoase, de tipul «primul praxis», pentru dotarea cabinetului medical, ar putea incuraja tinerii sa se specializeze in medicina de familie si sa fie motivati sa practice aceasta meserie si in mediul rural, acolo unde ne confruntam cu o criza a specialistilor in domeniu, acolo unde sunt comunitati intregi fara asistenta medicala primara. Medicii de familie ar trebui sa beneficieze si de neimpozitarea veniturilor, dar si de alte masuri, pe care Guvernul PSD sa le aplice pentru sustinerea lor”, considera deputatul Antoneta Ionita, care l-a intrebat pe ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, cum intelege sa sustina medicii, astfel incat acestia sa nu mai plece in strainatate.

“Raspunsul primit demonstreaza demagogia actualilor guvernanti, care, pe fond, nu sunt dispusi sa gaseasca niciun fel de masuri concrete care sa-i stimuleze pe tineri”, a atras atentia deputatul liberal.

Astfel, neimpozitarea veniturilor se afla ”in studiu”, acordarea unor sume din ”taxa pe viciu” nu este posibila, iar cat priveste facilitati de tipul creditelor ”primul praxis”, acestea nici nu se afla in strategia guvernantilor in ceea ce priveste sistemul sanitar, dupa cum relateaza Antoneta Ionita.

”Am mai spus si am sa sustin pana se va schimba ceva, ca medicina primara trebuie sprijinita, pentru ca reprezinta segmentul din sanatate cel mai aproapiat de pacient, unde se asigura peste 80% din serviciile medicale. Este rusinos ca guvernarea actuala nu intelege acest lucru, ca nu priveste asistenta medicala primara pe termen mediu si lung. Lipsa politicilor de sprijinire a specialistilor tineri va avea consecinte in viitorii ani, cand, cel mai probabil, vom constata ca nu mai avem medici de familie”, este semnalul de alarma tras de Antoneta Ionita.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry