Danaila: “La comanda primarului, toata lumea a votat impotriva”

Danaila: “La comanda primarului, toata lumea a votat impotriva”

Situatia neclara din Consiliul Local Faurei a pornit revolta liberalilor de la Braila. Acestia considera ca primarul orasului, impreuna cu consilierii PSD incalca legea si drepturile omului, blocand intentionat un post vacant de consilier, care apartine liberalilor.

Alexandru Danaila a precizat faptul ca aceasta situatie tine de 4 luni, timp in care Consiliul si-a desfasurat in continuare activitatea cu un om in minus. Problema se complica, din prisma faptului ca pe acel post au fost votati un numar de liberali, care in momentul de fata nu isi pot desfasura activitatea de alesi.

 

 

Mai mult, din declaratiile lui Danaila reiese faptul ca acel post de consilier nici macar nu a fost vacantat, fara sa se mai puna problema inlocuirii respectivei persoane, cu urmatoarea de pe lista candidatilor liberali.

“Vreau sa ii atrag atentia primarului de la Faurei asupra unei chestiuni. Un consilier local al Partidului National Liberal a plecat in strainatate, si-a dat demisia, iar postul lui nu a fost vacantat. Au trimis niste hartii catre primarii, cei de la Faurei, pentru a bloca intr-un fel sau altul, procesul de inlocuire a consilierului, cu un alt consilier, care este urmatorul pe lista. Dureaza chestiunea asta de patru luni. Eu am avut o discutie cu domnul prefect, luna trecuta. Am trimis raspunsul catre primarie ca sa inchidem subiectul, desi documentele erau acolo, pana la urma procedura a fost incheiata ca sa nu mai existe alte speculatii. Consilierii Partidului National Liberal au introdus pe ordinea de zi de mai multe ori proiectele de incetare a mandatului anterior si de validare a noului consilier, chestiune care a fost respinsa sistematic de PSD si de primar. La comanda primarului, toata lumea a votat impotriva. Noi avem trei consilieri, cu cel care urmeaza, patru. Nu influenteaza majoritatea, dar le este frica de discutiile facute in Consiliul Local. Au fost santajati consilierii nostrii sa voteze bugetul, doar pentru a le valida un consilier pe lista”, a declarat presedintele PNL Braila.

Acuzatiile devin tot mai grave, Alexandru Danaila marturisind ca liberalii au fost santajati sa voteze bugetul local, cu promisiunea ca va trece si proiectul lor, privind ocuparea postului de consilier.

“Daca in sedinta din luna mai a Consiliului Local Faurei, nu va fi validat consilierul nostru, care este urmatorul pe lista(…) atunci vom face sesizare penala impotriva primarului si a tuturor celor care se fac responsabili de aceasta chestiune”, a declarat Alexandru Danaila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry