Daniela Pascale: ”Brăilenii vor avea pe cineva la care să apeleze necondiționat”

Daniela Pascale dorește înființarea unei secții de Matematică – Informatică la Facultatea de Inginerie

Daniela Andreia Pascale are 25 de ani. A intrat în politică la 16 ani când, așa cum spune chiar ea, a descoperit că are în ea un luptător pe care s-a hotărât să-l cultive. Acum conduce organizația de tineret a PNL. Spune că în cei nouă ani de politică a cunoscut oameni mânați de dorința de a face bani, de a avea putere, oameni care, pe parcursul mandatelor au uitat de unde au început și ce și-au dorit inițial. Oameni care s-au pierdut pe drum din cauza egoismului. Și-a jurat că nu o să fie niciodată ca ei. Este studentă, participă la activitățile organizatorice din PNL și, la propunerea lui Alexandru Dănăilă, candidează pentru un post de consilier județean. O puteți alege dacă votați lista de consilieri județeni PNL, la alegerile din 27 septembrie.

Brăila este un oraș din care mulți tineri visează să plece. Este oarecum neobișnuit să găsești aici o tânără care a revenit din Marea Britanie, ba, mai mult, care a hotărât să se implice în viața politică a orașului. Ce te-a făcut să intri în politică?

Fiind un om ambițios din fire, întotdeauna mi-am dorit să-mi depășesc nivelul. Văzând nivelul de trai în Marea Britanie, am dorința să fac orașul în care locuiesc să se ridice la standarde europene. Aș vrea ca tinerii să își dorească să locuiască în Brăila, să-și întemeieze o familie aici, să își dorească să pornească o afacere și să știe că au sprijin să o dezvolte. Reîntoarcerea mea în orașul natal s-a întâmplat după ce am realizat că, la sfârșitul zilei, nicăieri nu este ca acasă. Aici locul unde am crescut, locul unde am cele mai frumoase amintiri și locul unde se află cei mai dragi oameni pentru mine. Însă îmi doresc să locuiesc într-un oraș cu posibilități. Crescând, am văzut cum orașul meu s-a degradat de la o zi la alta, că majoritatea prietenilor mei s-au mutat în alte orașe, în alte țări pentru că au simțit că viața lor va rămâne pe loc dacă decid să rămână în Brăila. Mă gândesc: Eu sunt mândră de orașul în care trăiesc? Nu. Atunci de ce aș avea pretenția ca alți tineri de vârsta mea să fie? Implicarea mea activă în politică de la o vârstă fragedă s-a întâmplat datorită dorinței mele de a locui într-un oraș în care să te simți cu adevărat ca acasă, un oraș în care politicienii să asculte cu adevărat dorințele cetățenilor, să lupte pentru aceștia și mai ales să le pună în practică. Acesta este tipul de politician care eu îmi doresc să fiu și care voi fi. Am ieșit de foarte multe ori pe străzile orașului și județului și am vorbit cu oamenii. Știu cum se simt și le înțeleg nevoile. Și o să lupt pentru ele. Vreau ca brăilenii să știe că vor fi ascultați și că vor avea pe cineva la care să apeleze necondiționat. Îi mulțumesc lui Alexandru Dănăilă pentru că mi-a oferit șansa de a candida pentru un post de consilier județean, șansa de a face parte dintr-o echipă de oameni noi și profesioniști.

Pentru Bătălia pe proiecte ai redactat două proiecte care au primit și aprobarea liderilor partidului și au fost introduse în programul de guvernare locală al PNL. Unul prevede sprijin financiar pentru înființarea unei noi secții în cadrul Facultății de Inginerie. Te rog să îmi spui despre ce este vorba.

Datorită faptului că avem foarte mulți elevi care excelează pe profil real, la cele mai bune licee și colegii ale noastre, cred că ar fi utilă înființarea unei secții de Matematică-Informatică în cadrul Facultății de Inginerie. Ar crea un interes mai mare pentru facultate, pentru elevii care își doresc să rămână în Brăila. Scopul finanțării este acela de a asigura un învățământ superior performant, cu aplicabilitate certă și de viitor pentru zona noastră, pentru tineri în general, pentru tinerii brăileni în particular. De asemenea, proiectul meu prevede că absolvenților liceelor brăilene care vor opta să-și continue studiile în Brăila, la specializările mai sus menționate, li se vor acorda burse în cuantum de 600 de lei pe lună, din bugetul Consiliului Județean Brăila, cu condiția de a se angaja în Brăila după studii.

Brăila Dream. Un festival de muzică la fel ca cele din vest

Un al doilea proiect se numește Brăila Dream. Din câte am înțeles este vorba despre un Festival de muzică, pe modelul marilor festivaluri de la Cluj.

Realizarea unui festival național, anual, exclusiv pentru tineri, desfășurat pe parcursul a două zile, în parteneriat CJ Brăila – Municipiul Brăila, după modelul deja consacrat în marile orașe ale României, s-ar putea desfășura în parcarea din fața stadionului Municipal. Ar fi un festival modern, la care tinerii brăileni și-ar dori să participe, dar este important și faptul că ar atrage turiști în orașul nostru. Un astfel de festival ar veni și în sprijinul afacerilor locale și ar crește nivelul de interes al tinerilor veniți din alte județe, să descopere Brăila.

Spune-mi, te rog, care crezi că sunt punctele tari ale orașului Brăila și care sunt punctele slabe?

Brăila are un potențial cum nu au multe județe în țară. Avem un oraș foarte frumos, cu o istorie de care să fim mândri. Avem un Centru istoric care este foarte frumos, captivant, cu Ceasul simbol al Brăilei, cu clădiri istorice impresionante, precum Teatrul Maria Filotti, cu Biserici cu arhitecturi frumoase. Însă partea proastă este că nu a fost recondiționat și nimeni nu a venit în ajutorul proprietarilor să recondiționeze toate clădirile de pe strada Mihai Eminescu. Avem Dunărea, cu Insula Mare a Brăilei, și Insula Mică a Brăilei, pe care se află Parcul Natural Balta Mică, cu sute de specii de păsări, gamă floristică și faunistică diversă, care crează un potențial mare turistic. Avem turism foarte scăzut pentru că nu venim cu idei de dezvoltare. Fără dezvoltare, populația este îmbătrânită și în scădere și, din punctul meu de vedere. Iar acest lucru ne afectează din ce în ce mai tare.

Cum crezi că o să arate orașul Brăila în 2030?

Așa cum spuneam, Brăila este un județ cu un potențial extraordinar. Cu oamenii potriviți în administrație, care să vină cu proiecte de dezvoltare, de recondiționare, să ajute afacerile să prospere, cred că Brăila ar înflori și am începe să vedem mai mulți tineri, mai multe familii, mai multă speranță și mai multă dorință de progres. Dacă vă doriți aceleași lucruri, mergeți la vor pe 27 septembrie. Se poate.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry