Dănuț Lungu, despre tensiunea din PNL: ”A început perioada cuțitelor lungi!”

Consilierul județean Dănuț Lungu a vorbit despre situația tensionată din PNL Brăila, după demiterea lui Cătălin Canciu, din funcția de conducere a ISJ, făcând referire la momentul istoric ”Noaptea cuţitelor lungi”.

Dănuț Lungu compară lupta internă din PNL cu perioada în care oamenii devotaţi lui Hitler din SS şi Gestapo au eliminat o parte adversarii săi politici din „Batalioanele de Asalt” (SA), cea mai cunoscută personalitate ucisă fiind fostul colaborator al viitorului Fuhrer, Ernst Röhm – principalul său rival. La acea dată, cel puţin 85 de oameni au fost executați, din motive politice.

Expresia Noaptea cuţitelor lungi în limba germană datează dinaintea masacrului, şi înainte de a deveni sinonim cu această epurare, se referea în general la acte de răzbunare.

A început perioada cuțitelor lungi, la nivel național dar și la nivel local. Fiecare încearcă să-și atragă susținători. Dacă nu pot prin promovare directă, prin discursuri, propuneri, proiecte de viitor, pe termen mediu și lung, încearcă cu stilul ăsta caracteristc al unora de a intimida unii posibili adversari, cât și pe susținătorii acestora”,

a declarat Dănuț Lungu.

Liberalii spun că mereu au existat tensiuni în PNL, dar niciodată la nivelul ăsta, în care să ajungă să-și saboteze oamenii din funcții publice.

Cred că domnul Cătălin(n.r. Boboc) a primit un ordin. Noi am început să facem o opoziție, cum am crezut noi de cuviință, față de Partidul Social Democrat. Cătălin Boboc, având unele legături cu PSD, a crezut că ne poate da o lecție. Mă gândesc și la varianta asta. Este o variantă ca el să fi primit comandă din partea PSD-ului. Eu niciodată nu aș fi putut să fac vreo acțiune împotriva unui coleg de-al meu, să-l afectez din punct de vedere profesional. Prin asemenea mizerii, Cătălin Boboc le arată liberalilor că eu sunt singura variantă pentru conducerea Partidului Național Liberal”,

a declarat deputatul Alexandru Popa.

Liberalii condamnă acțiunile președintelui interimar Cătălin Boboc și cei mai mulți dintre ei spun că, odată ales în această funcție de conducere, nimic nu îl va opri pe secretarul de stat în a-și vinde propriul partid pentru a obține beneficii personale.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry