Deputat Nicu Niță: ”PSD a votat impozitarea pensiilor speciale! Banii vor merge către alocațiile copiilor și pensionarii cu venituri reduse!”

Parlamentul a decis miercuri impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%. Proiectul a fost votat aproape în unanimitate de deputați și merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

”Parlamentarii PSD nu au ezitat nicio secundă la votul cu privire la impozitarea pensiilor speciale. Acum, Guvernul Orban nu mai are nicio scuză pentru a nu majora alocațiile copiilor! Pensiile speciale, inclusiv pensiile militarilor și ale magistraților, vor fi impozitate cu 85% dacă sunt mai mari de 7.000 de lei și cu 10% cele cuprinse între 2.000 și 7.000 de lei. Dacă pensia parlamentarului, a magistratului are o contributivitate pentru 8.000 de lei, impozitul pe pensie va fi de 10%, nu mai mare. Cu ce a contribuit la pensie, nu supraimpozităm.  Dacă legea pensiilor publice se va aplica, în 2021 nu va mai fi nevoie de pensie specială, pentru că cei care contribuie mult, vor avea și pensie mare”, spune deputatul PSD, Nicu Niță.

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a votat miercuri impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%. Au fost 307 voturi pentru și un vot împotrivă.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry