Deputatul Ciprian Ciubuc, semnatar al Memoriului pentru Pace, alături de alți trei parlamentari! Scopul: evitarea intrării României într-un conflict armat cu Rusia!

În data de 1 noiembrie 2022 deputatul Ciubuc Ciprian, alături de deputatul Francisc Tobă,  de deputatul Dumitru Coarnă și de senatorul Diana Ivanovici- Șoșoacă, a înaintat un Memoriu pentru Pace în atenția mai multor miniștri,  directori de instituții și în atenția Președintelui României, Klaus Werner Iohannis, în scopul luării unor măsuri pentru evitarea intrării României într-un conflict armat cu Rusia, pe fondul poziției noastre geo – strategice și a apartenenței la NATO în contextul războiului ruso – ucrainian.

Acest grup de parlamentari a înaintat acest document în atenția Președintelui României,  a  primului-ministru, a ministrului Apărării Naționale, a ministrului Afacerilor Externe,  a ministrului Afacerilor Interne, a directorului S.R.I. și a directorului S.I.E.

S-a elaborat și înaintat acest memoriu în contextul internațional conflictual, care poate oricând degenera într-un conflict de mare amploare și poate atrage România într-o situație extrem de periculoasă, fiind împinsă în război, având în vedere ultimele declarații belicoase ale Federației Ruse în legătură cu țara noastră.

În memoriul s-au subliniat  atât  experiențele istorice extrem de dureroase în care România a avut de suferit, precum și faptul că țara noastră nu are nicio obligație față de cele două țări beligerante, iar alegerea căii neutralității reprezintă voința majoritară a românilor.

Solicitarea audienței a fost formulată pe fondul unor semne clare de escaladare a conflictului armat între Federația Rusă și Ucraina și pe fondul necesității luării unor măsuri pentru apărarea securității naționale și teritoriale a României și a poporului român.

O altă îngrijorare, exprimată de grupul de parlamentari, semnatari ai acestui memoriu, este legată de prezența în ultima perioadă pe teritoriul României a unor unități militare NATO, dar și a unor mobilizări parțiale la nivel județean, făcute în lipsa de transparență de către autoritățile române,  în condițiile în care atât mobilizarea parțială, cât și imobilizarea totală a forțelor armate române și implicarea României într-un conflict armat este posibilă doar cu aprobarea Parlamentului României și a Președintelui României.

În concluzie, datorită faptului că este necesară o luare de poziție fermă a României în această situație extrem de dificilă,  deputatul Ciubuc Ciprian a considerat că este important să se alăture colegilor săi parlamentari și să meargă alături de aceștia în audiențele solicitate.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry