Deputatul Emilia Meiroșu a salutat decizia președintelui Klaus Iohannis de a deschide școlile, din septembrie!

Majoritatea elevilor vor merge fizic la școală, a spus președintele, dar decizia se va lua, la propunerea școlii, a inspectoratului școlar și se va decide în comandamentul județean pentru situații de urgență.

”Salut decizia de a începe școala efectiv, fizic în condițiile de analiză și responsabilitate pentru fiecare localitate!

Cred că putem să mergem și la școală dacă suntem atenți si respectăm regulile de protecție individuală astfel încât să nu avem o creștere a ratei de infectare la nivelul localității! Purtăm masca, păstrăm distanța fizică, dezinfectăm! Totul depinde de fiecare dintre noi!”, spune deputatul Emilia Meiroșu.

Pentru a ține cont de impactul pandemiei în fiecare școală, în fiecare localitate, au fost elaborate 3 scenarii, în funcție de numărul de bolnavi din localitate. Aceste criterii sunt general valabile nu doar pentru școli, dar ele vor fi folosite şi pentru a evalua impactul pandemiei asupra școlilor.

Aceste trei scenarii sunt:

  • scenariul „verde”, care înseamnă că în localitatea respectivă e mai puțin de o persoană în medie în ultimele 14 zile detectată cu COVID-19;
  • scenariul doi, care înseamnă scenariul „galben”, între unu şi trei persoane detectate în medie zilnică în ultimele 14 zile,
  • scenariul trei, „roșu” când în media ultimelor zile au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă.
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry