Deputatul Nicu Niță: ”Fermierilor li s-a promis că sistemul de irigații va fi refăcut prin PNRR! Un alt eșec al coaliției de guvernare!”

Proiectul privind strategia pentru irigații din România nu va fi finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Fermierii sunt nemulțumiți că despăgubirile pentru secetă întârzie deja, iar la asta se adaugă frustrarea că n-au obținut, cum sperau, finanțare pentru sisteme de irigații prin PNRR.

Fermierilor li s-a promis că sistemul de irigații va fi refăcut prin PNRR! Este un alt eșec al coaliției de guvernare, pentru că proiectul a fost respins de Comisie. Mai mult, guvernanții nu le-au dat șansa acestor oameni să consulte proiectul, să îl pună în dezbatere publică, cum era normal. Irigațiile puteau fi finanțate dacă se corelau cu energia regenerabilă.

A fost un proiect făcut la repezeală, ca să mai închidă gura fermierilor! Nu arată decât incompetența ministerului și, implicit, a ministrului!”, a declarat deputatul PSD Nicu Niță, membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice.

România avea un proiect ce se dorea a fi finanțat prin PNRR în valoare de 6,5 miliarde de euro pentru irigații, desecare-drenaj, combaterea eroziunii solulului, sistem antigrindină și creșterea precipitațiilor. Comisia a acceptat însă să finanțeze doar investițiile în modernizarea sistemelor de desecare-drenaj care deservesc zonele expuse riscului de inundații, în valoare totală de 300 de milioane de euro.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry