Deputatul Nicu Niță: ”Guvernul Cîțu ar trebui să plătească, în primul rând, datoriile pe care le are către fermierii români”

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură. Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat se suplimentează cu suma de 340.550,00 mii lei care se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

În timp ce Guvernul face aceste precizări privind acciza la motorină pentru anul 2021, reamintim că fermierii nu au primit încă banii pentru trimestrele III și IV ale anului trecut! Astfel, coaliția de guvernare se lansează în declarații populiste, făcând promisiuni fermierilor, promisiuni pe care tot ei nu le-au putut respecta. Înainte de a merge mai departe cu subvențiile pe 2021, Guvernul Cîțu ar trebui să plătească, în primul rând, datoriile pe care le are către fermierii români”,

a declarat deputatul PSD Nicu Nuță.

După unul dintre cei mai grei ani agricoli din istoria recentă a României, fermierii așteaptă încă parte din banii promiși de Ministerul Agriculturii. Mai precis, pe lângă despăgubirile pentru culturile de primăvară, agricultorii din România așteaptă și diferența pentru culturile de toamnă, dar și ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură pentru trimestrele 3 și 4 ale anului trecut.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry